Νέος διαδραστικός χάρτης με βιολογικά αγροκτήματα Vegan στην Ευρώπη

Μια πρόσφατη μελέτη της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος την κατατάσσει μεταξύ των εξειδικευμένων καινοτομιών με τις ισχυρότερες δυνατότητες μετασχηματισμού και βιωσιμότητας ​​​​

Η βιολογική γεωργία για χορτοφάγους, μια θέση του συστήματος τροφίμων που μέχρι στιγμής έχει λάβει σχετικά μικρή προσοχή, αποκτά όλο και μεγαλύτερη δυναμική. Μια πρόσφατη μελέτη της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος την κατατάσσει μεταξύ των εξειδικευμένων καινοτομιών με τις ισχυρότερες δυνατότητες μετασχηματισμού και βιωσιμότητας.

Με την εισαγωγή του βιοκυκλικού προτύπου Vegan ως ανεξάρτητου παγκόσμιου προτύπου για τη βιολογική γεωργία vegan, οι αγρότες απομακρύνονται όλο και περισσότερο από την εμπορική κτηνοτροφία και τη χρήση εισροών ζωικής προέλευσης. Αντ 'αυτού, αυτοί οι αγρότες επιλέγουν να εμπορεύονται τα προϊόντα τους με την ετικέτα ποιότητας βιοκυκλικού Vegan. Οι εταιρείες εμπορίας και μεταποίησης αναπτύσσουν νέες σειρές προϊόντων για την εμπορία προϊόντων που είναι vegan από το επίπεδο παραγωγής. Για πρώτη φορά, οι καταναλωτές θα μπορούν να αγοράζουν προϊόντα που φέρουν ετικέτα vegan από το χωράφι.

Για να δώσει αυτή την τάση μεγαλύτερη ορατότητα, η γαλλική διαδικτυακή πλατφόρμα Vegan France Interpro, σε συνεργασία με το Διεθνές Βιοκυκλικό Δίκτυο Vegan, δημιούργησε έναν διαδραστικό χάρτη στο www.vegan-farming.org, ο οποίος θα απαριθμεί σταδιακά όλα τα vegan οργανικά έργα που αναδύονται σε όλη την Ευρώπη. Αυτό περιλαμβάνει κυρίως γεωργικές δραστηριότητες, αλλά και εταιρείες εμπορίας και μεταποίησης, διαδικτυακά καταστήματα, οργανισμούς δικτύου, καθώς και οργανισμούς ελέγχου και πιστοποίησης οργανικών οργανισμών που μπορούν να πιστοποιούν τις εκμεταλλεύσεις σύμφωνα με το Βιοκυκλικό Πρότυπο Vegan.

Εκτός από τις επιχειρήσεις που έχουν ήδη πιστοποιηθεί ή προετοιμάζονται επί του παρόντος για βιοκυκλική πιστοποίηση για χορτοφάγους, η λίστα περιλαμβάνει επίσης λειτουργίες που ορίζονται ως λειτουργικές σύμφωνα με τις veganic αρχές, αλλά για τις οποίες η πιστοποίηση δεν εξετάζεται (ακόμη) για διάφορους λόγους (αυτοανακηρύχθηκε) . Προβλέπεται επίσης να συμπεριληφθούν αγροκτήματα που λειτουργούν σύμφωνα με τις οδηγίες του Βιολογικού Δικτύου Vegan (VON) με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο.

Για περισσότερες λεπτομέρειες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.vegan-farming.org.