Νέα Σειρά Τηλεσκοπικών Φορτωτών MF TH από την Massey Ferguson

Προάγει την άνεση και παραγωγικότητα σε νέα επίπεδα .

Η Massey Ferguson, παγκόσμιο brand της AGCO, παρουσιάζει με υπερηφάνεια την τελευταία σειρά τηλεσκοπικών φορτωτών MF TH, με νέα καμπίνα και άλλες σημαντικές αλλαγές οι οποίες αναβαθμίζουν τα επίπεδα άνεσης, λειτουργικότητας και παραγωγικότητας.

Τα έξι μοντέλα της τελευταίας γενιάς της MF TH Series είναι σχεδιασμένα για να διαχειρίζονται με άνεση κάθε είδους εργασία. Η σειρά ξεκινά με τη semi-compact έκδοση MF TH 6030 και φτάνει μέχρι το MF TH.8043, με μέγιστη ανυψωτική ικανότητα 4.300 κιλ. σε ύψος 7,5μ., και δυνατότητα σύνδεσης κάδου χωρητικότητας 3.500 λίτρων.

Σημαντικές βελτιώσεις στο υδροστατικό σύστημα μετάδοσης που περιλαμβάνει ένα νέο πρόγραμμα λειτουργίας (operating mode), διασφαλίζουν πιο ομαλή λειτουργία για τους τηλεσκοπικούς φορτωτές MF TH προς όφελος της λειτουργικότητας και της παραγωγικότητας. Ισχυρό και υψηλής ροής υδραυλικό σύστημα με αναλογικό έλεγχο, προσφέρει βέλτιστη ακρίβεια στη διαχείριση υλικών και παραγωγικότητα.

«Οι Τηλεσκοπικοί Φορτωτές MF TH φημίζονται για την άριστη απόδοση, παραγωγικότητα, ορατότητα και ευελιξία τους. Και τώρα, τα νέα μοντέλα φέρνουν τις πιο συναρπαστικές εξελίξεις στα δέκα χρόνια παραγωγής της Σειράς MF TH. Δεν πρόκειται απλά για αναβάθμιση – είναι επανάσταση» σχολιάζει ο Thierry Lhotte, Αντιπρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Massey Ferguson Ευρώπης & Μέσης Ανατολής.

«Η Σειρά MF TH έχει μεταμορφωθεί πλήρως. Εξοπλισμένη με μία εξαιρετικά άνετη καμπίνα, η νέα γενιά προσφέρει υψηλό επίπεδο άνεσης και ελέγχου, σε συνδυασμό με πιο ομαλή λειτουργία και επιπλέον αυτοματοποίηση» εξηγεί ο κ. Lhotte.

«Η νέα MF TH Series υιοθετεί όχι μόνο τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της Massey Ferguson που έκανε το ντεμπούτο της στο γεωργικό ελκυστήρα MF 8S, αλλά και σημαντικές αλλαγές στην καμπίνα που επιτρέπουν στους χειριστές να επωφελούνται από σύγχρονα, προηγμένα χειριστήρια σε ένα αθόρυβο και άνετο περιβάλλον εργασίας. Ο διάσημος μοχλός μας Power Control, που χρησιμοποιείται σε όλους τους ελκυστήρες της Massey Ferguson, είναι τώρα στάνταρ εξοπλισμός, προσφέροντας εξαιρετική λειτουργία με το αριστερό χέρι» πρόσθεσε ο Francesco Murro, Διευθυντής Μάρκετινγκ, Massey Ferguson EME.

Εκτός από το νέο κάθισμα, υπάρχει και ένα νέο joystick για άνετη λειτουργία του νέου υδραυλικού συστήματος και του συστήματος μετάδοσης, ενώ μία νέα έγχρωμη οθόνη προβάλλει διάφορες χρήσιμες πληροφορίες.

Επιπλέον αυτοματοποίηση για την ανάρτηση της μπούμας, το χειρόφρενο, τη ρύθμιση ύψους μπούμας και τα χειριστήρια για την τρίτη υδραυλική λειτουργία διευκολύνουν τους χειρισμούς.

«Η υψηλή απόδοση σε συνδυασμό με μία εξαιρετική άνεση, καθιστούν τη Σειρά MF TH ένα πραγματικά χρήσιμο εργαλείο για το χειριστή» εξηγεί ο κ. Murro.

Όλα τα μοντέλα χρησιμοποιούν προηγμένους, τετρακύλινδρους κινητήρες προδιαγραφών Stage V, με ισχύ αυξημένη στους 135 ίππους για τα MF TH 6534, MF TH 7038 και MF TH 8043, και 100 ίππους για τα υπόλοιπα. Η ανυψωτική ικανότητα και τα μέγιστα ύψη παραμένουν χωρίς αλλαγές.

Νέα Σειρά Τηλεσκοπικών Φορτωτών MF TH της Massey Ferguson Προδιαγραφές

Μοντέλο

Ισχύς

Μέγιστο ύψος  ανύψωσης

Μέγιστο φορτίο ανύψωσης

Ροή λαδιού

Μετάδοση

Semi-compact

MF TH 6030

100hp

6,00m

3.000kg

100l/min

Hydrostatic

MF TH 7030

100hp

6,75m

3000kg

100l/min

Hydrostatic

Στάνταρ,

MF TH 6534

135hp

6,50m

3.400kg

190l/min

Hydrostatic

MF TH 7035

100hp

7,00m

3.500kg

100l/min

Hydrostatic

MF TH 7038

135hp

7,00m

3.800kg

190l/min

Hydrostatic

MF TH 8043

135hp

7,50m

4.300kg

190l/min

Hydrostatic

 
  • Ευρεία γκάμα μοντέλων για όλες τις λειτουργικές απαιτήσεις και όλες τις οικονομικές δυνατότητες
  • Αθόρυβη και άνετη καμπίνα προσφέρει εξαιρετική ορατότητα και έλεγχο. Νέο κάλυμμα κινητήρα χαμηλού προφίλ διατηρεί απρόσκοπτη την ορατότητα προς τα πίσω, διαγώνια και δεξιά.
  • Neo-retro’ σχεδίαση για τη νέα οικογένεια της Massey Ferguson που έκανε την πρεμιέρα της στους γεωργικούς ελκυστήρες MF 8S
  • Σημαντική αναβάθμιση με κάθισμα υψηλών προδιαγραφών, νέο μοχλό
    MF Power Control, χειρόγκαζο, προαιρετική έγχρωμη οθόνη 7” και κάμερα οπισθοπορείας
  • Νέο joystick σχεδιασμένο αποκλειστικά και ειδικά για μοντέλα MF TH, με νέα έκδοση joystick που τοποθετείται στο υποβραχιόνιο
  • Νέα προαιρετική λειτουργία ανάδευσης κάδου
  • Εξαιρετικός έλεγχος με ένα ομαλό και άμεσης απόκρισης υδροστατικό σύστημα μετάδοσης
  • Νέο πρόγραμμα μετάδοσης που μεταβάλλει την ταχύτητα κίνησης του φορτωτή ιδανικό για εργασίες που απαιτούν σταθερές και μεταβαλλόμενες εμπρόσθιες σχέσεις
  • Υδραυλικό σύστημα υψηλής ροής έως 190 λίτρα/λεπτό με ανίχνευση φορτίου
  • Νέας σχεδίασης τετρακύλινδροι κινητήρες προδιαγραφών Stage V συνδυάζουν ισχύ με οικονομία
  • Οικονομική χαρτογράφηση κινητήρα προσφέρει περισσότερη ροπή στις χαμηλές στροφές για  μικρότερη κατανάλωση.

Ευρεία γκάμα μοντέλων για τη διαχείριση κάθε τύπου εργασίας

Με έξι νέα μοντέλα τηλεσκοπικών φορτωτών  MF TH στη διάθεσή τους, οι χειριστές μπορούν να επιλέξουν το ακριβές μέγεθος και τον κατάλληλο εξοπλισμό για κάθε είδους εργασία στον κήπο και στο χωράφι.

Δύο ευέλικτα semi-compact μοντέλα διαστάσεων μόλις 2,1 μ. πλάτους x 2,1 μ. ύψους, είναι ιδανικά για εργασίες σε στενούς χώρους και παραδοσιακά αγροκτήματα. Αυτά τα   δύο μηχανήματα και το μεγαλύτερο, MF TH 7035 χρησιμοποιούν κινητήρα 100 ίππων και με υδραυλική ροή 100 λίτρα/λεπτά προσφέρουν ανυψωτική ικανότητα έως 3 τόνους, με μέγιστο ύψος ανύψωσης φορτίων μέχρι 6 μ. για το MF TH 6030 και μέχρι 7 μ. αντίστοιχα για το MF TH 7030. Το μεγαλύτερο μηχάνημα, MF TH.7035 έχει ανυψωτική ικανότητα έως 3,5 τόνους με μέγιστο ύψος ανύψωσης έως 7 μ.

Τρεις μεγαλύτεροι στάνταρ τηλεσκοπικοί φορτωτές MF TH χρησιμοποιούν κινητήρες νέας τεχνολογίας Stage V, που παράγουν 135 ίππους στη νέα γενιά τους. Όλοι εφοδιάζονται με υδραυλικό σύστημα 190 λίτρ./λεπτό με ανίχνευση φορτίου και, ανάλογα με το μοντέλο, προσφέρουν ύψη ανύψωσης από 6,5 μ. έως 7.5 μ. και ανυψωτική ικανότητα 3,4 – 4,3 τόνους στο MF TH.8043, που μπορεί να εφοδιάζεται επίσης με  κάδο χωρητικότητας 3.500 λίτρων.

Αθόρυβη καμπίνα προσφέρει εξαιρετική άνεση και ορατότητα

Σχεδιασμένη ειδικά για να προσφέρει στους χειριστές των μηχανημάτων MF TH ένα προηγμένο επίπεδο άνεσης και ελέγχου, η νέα καμπίνα υιοθετεί πιο στρογγυλεμένη, ασύμμετρη δομή με εύκολη πρόσβαση μέσω μιας πόρτας με μεγαλύτερο άνοιγμα.

Οι χειριστές μπορούν να κάθονται άνετα στο νέο κάθισμα με αερανάρτηση. Μία θερμαινόμενη έκδοση καθίσματος, προερχόμενη από τους ελκυστήρες MF, αποσβένει αυτόματα τους κραδασμούς και έχει αυτόματη ρύθμιση ύψους και βάρους.

Η ευρύχωρη καμπίνα είναι τώρα πολύ πιο αθόρυβη σε όλες τις ταχύτητες και συνθήκες λειτουργίας,  ακόμα και  με τα παράθυρα ανοιχτά. Μετρήσεις δείχνουν σημαντική μείωση 1,5dBA στο δρόμο και μέχρι 2-3dBA κατά τις εργασίες φόρτωσης, μαζί με μειωμένη ένταση και λιγότερο ενοχλητική χροιά θορύβου.

Η εξαιρετική ορατότητα οφείλεται στις καμπύλες φόρμες της καμπίνας και σε ένα νέο, χαμηλότερου προφίλ κάλυμμα κινητήρα που διατηρεί απρόσκοπτη την ορατότητα προς τα πίσω, διαγώνια και δεξιά. Νέοι καθρέπτες, ψηλότερα τοποθετημένοι προσφέρουν άριστη ορατότητα στο πίσω τμήμα, ενώ μία αφαιρούμενη μοκέτα μειώνει το θόρυβο και καθαρίζεται εύκολα.

Προαιρετικές επιλογές περιλαμβάνουν ένα ενσωματωμένο ψυγείο, ηλεκτρικό δεξί καθρέπτη και πλαϊνό καθαριστήρα, για περαιτέρω βελτίωση της ορατότητας στο πλάι και στους καθρέπτες.

Εξαιρετική ευκολία χειρισμών

Όλοι οι τηλεσκοπικοί φορτωτές της Σειράς MF TH διατίθενται με τον αποκλειστικό μοχλό  MF Power Control (για χειρισμούς με το αριστερό χέρι), στάνταρ. Ακριβώς ο ίδιος με αυτόν που χρησιμοποιείται σε όλους τους γεωργικούς ελκυστήρες της Massey Ferguson, τοποθετείται ακριβώς κάτω από το τιμόνι, ενώ με τις άκρες των δακτύλων ελέγχονται τρεις λειτουργίες: εμπρόσθια και όπισθεν κίνηση του μηχανήματος, αύξηση/μείωση υδροστατικής ταχύτητας και επιλογή νεκράς.

Αυτό σημαίνει ότι το δεξί χέρι παραμένει ελεύθερο για να ελέγχει τις λειτουργίες φόρτωσης, ενώ με μία κίνηση του δακτύλου του αριστερού χεριού ελέγχεται η μετάδοση.

Μία νέα, στάνταρ έγχρωμη οθόνη ελέγχου 5” απεικονίζει με σαφήνεια χρήσιμες πληροφορίες για τη λειτουργία του μηχανήματος, ενώ μπορεί  να χρησιμοποιείται για την επιλογή προγραμμάτων διεύθυνσης (steering modes), που περιλαμβάνουν μία νέα ρύθμιση semi-crab. Ένα ‘διαισθητικό’ μενού διευκολύνει την πλοήγηση μεταξύ των ρυθμίσεων, ενώ η εικόνα από την προαιρετική κάμερα οπισθοπορείας, με οδηγίες ασφαλείας, εμφανίζεται αυτόματα με την επιλογή της όπισθεν.

Περισσότερες λειτουργίες προσφέρει η προαιρετική οθόνη 7”, που επιτρέπει στους χρήστες να επιλέγουν το steering mode ή την υδραυλική ροή ή μία ‘αλληλουχία στοιχείων’ από την οθόνη, καθώς και να βλέπουν λεπτομερείς πληροφορίες διαχείρισης εργασίας για έργα και χειριστές. Επίσης διαθέτει σύνδεση Bluetooth και μικρόφωνο τηλεφώνου εγκατεστημένο στο ταμπλό μαζί με ενσωματωμένες ρυθμίσεις ραδιοφώνου και μουσικής.

Ομαλός ακριβής έλεγχος joystick

Ειδικά σχεδιασμένο για την MF TH Series, το νέο εργονομικό joystick πολλαπλών λειτουργιών προσφέρει ομαλό έλεγχο – ενώ απαιτεί τουλάχιστον 20% λιγότερη προσπάθεια από την προηγούμενη έκδοση. Αυτό μεταφράζεται σε αβίαστη και ομαλή λειτουργία του υδραυλικού συστήματος και του συστήματος μετάδοσης.

Ένας απλός τριθέσιος διακόπτης στην πίσω πρόσοψη χρησιμοποιείται για την επιλογή εμπρόσθιας σχέσης, όπισθεν και νεκράς. Επιτελεί ακριβώς τις ίδιες λειτουργίες με τα αντίστοιχα χειριστήρια στον μοχλό MF Power Control, προσφέροντας στο χειριστή μία εναλλακτική επιλογή για τον τρόπο αλλαγής κατεύθυνσης και τον έλεγχο της μετάδοσης.

Μία νέα έκδοση κάδου με λειτουργία ανάδευσης, ελεγχόμενη από ένα μπουτόν στο joystick, βοηθά στο γρήγορο γέμισμα και άδειασμα του κάδου. Η ανάδευση του κάδου είναι συνδεδεμένη με τις αντίστοιχες κινήσεις του joystick, με τους χειριστές να μπορούν να ελέγχουν την ένταση και τη διάρκεια.

Πίσω από το joystick, στην κονσόλα, βρίσκεται το πάνελ ελέγχου του MF TH με σαφή και απλά μπουτόν για πλοήγηση στη νέα οθόνη. Από εδώ ελέγχεται επίσης η ένταση ήχου του ραδιοφώνου και του τηλεφώνου όταν το μηχάνημα διαθέτει την προαιρετική οθόνη 7”.

Δεξιά του νέου joystick βρίσκεται το νέο χειρόγκαζο. Πέρα από το ότι ικανοποιεί τη ζήτηση των πελατών, διαδραματίζει επίσης παίζει σημαντικό ρόλο και στον έλεγχο της μετάδοσης.

Μία νέα έκδοση joystick στο υποβραχιόνιο αυξάνει περαιτέρω την άνεση για τους χειριστές που ήδη απολαμβάνουν τα πλεονεκτήματα του αναρτημένου καθίσματος. Η γωνία ρυθμίζεται ώστε να προσαρμόζεται στις ανάγκες του χειριστή.

Νέα modes μετάδοσης βελτιώνουν τη λειτουργία

Η τελευταία γενιά της Σειράς MF TH εισάγει έναν εντελώς νέο τρόπο λειτουργίας του  υδροστατικού συστήματος μετάδοσης, κατάλληλο για όλα τα μοντέλα. Τώρα, με την προσθήκη του χειρόγκαζου, οι χειριστές μπορούν να επιλέγουν τις επιθυμητές στροφές κινητήρα και μετά να χρησιμοποιούν τα πεντάλ για να μεταβάλλουν την ταχύτητα κίνησης του τηλεσκοπικού φορτωτή.

Ιδανικό για εργασίες που απαιτούν σταθερές και μεταβαλλόμενες εμπρόσθιες σχέσεις, όπως τροφοδοσία, επίστρωση και σάρωση, βοηθά επίσης στη βελτίωση της οικονομίας.

Βελτιωμένο έλεγχο προσφέρει το ‘Dynamic Drive’, που μεταβάλλει τον δυναμισμό του μηχανήματος και την απόκριση στο γκάζι. Αυτό επιτρέπει στους χειριστές να επιλέγουν πόσο γρήγορα ή αργά ανταποκρίνεται η μετάδοση ανάλογα με τη χρήση ή τις συνθήκες.

Άλλες βελτιώσεις στο μοναδικό ‘four-range’ σύστημα μετάδοσης επιτρέπουν να ανταποκρίνεται πιο ομαλά και με ακρίβεια χιλιοστού.

Ισχυρό και έξυπνο υδραυλικό σύστημα

Ένα ισχυρό υδραυλικό σύστημα με ανίχνευση φορτίου παρέχει μέχρι 190 λίτρα/λεπτό στα μηχανήματα 135 ίππων και 100 λίτρα/λεπτό στα μοντέλα 100 ίππων, με αναλογική, ηλεκτροϋδραυλικό έλεγχο για όλες τις λειτουργίες πετυχαίνοντας βέλτιστη ακρίβεια και παραγωγικότητα.

Αυτό προσφέρει εξαιρετική απόδοση ανύψωσης ακόμα και στις χαμηλές στροφές του κινητήρα, ενώ το SHS (Smart Handling System) της Massey Ferguson επιτρέπει στους χειριστές να ορίζουν τη μέγιστη ροή για ομαλή και ακριβή λειτουργία.

Το Cushion Retract διασφαλίζει πιο ομαλή λειτουργία κα επεκτείνει τη διάρκεια ζωής των εξαρτημάτων. Ένα πρόσθετο ηλεκτρικό χειριστήριο μπορεί να παραγγέλνεται για τον έλεγχο μιας τέταρτης ή πέμπτης λειτουργίας σε περιπτώσεις απαιτητικών παρελκόμενων, όπως τα αχυροκοπτικά και οι κάδοι τροφοδοσίας.

Ισχυροί και αποδοτικοί κινητήρες προδιαγραφών Stage V

Όλοι οι νέοι τηλεσκοπικοί φορτωτές MF TH κινούνται με τετρακύλινδρους κινητήρες νέας σχεδίασης χωρητικότητας 3.4L που πληρούν τις προδιαγραφές Stage V. Αυτοί αποδίδουν ισχύ 100 ίππων στο MF TH 7035 και στα δύο semi-compact μοντέλα, και 135 ίππους – +5 ίππους έναντι των προκατόχων τους – σε τρία από τα στάνταρ μηχανήματα.

Το προηγμένο σύνολο πληροί τις αυστηρές προδιαγραφές Stage V ενώ τα εξαρτήματά του είναι τοποθετημένα κάτω από ένα λεπτό  πλαϊνό κάλυμμα. Ως εκ τούτου βελτιώνεται η ορατότητα λόγω της μεγάλης κλίσης στο πίσω τμήμα με αποτέλεσμα να φαίνεται ακόμα καλύτερα ο πίσω δεξιός τροχός.

Αποκλειστικός Εισαγωγέας - Διανομέας της Massey Ferguson στην Ελλάδα είναι ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη.