Ενημέρωση των αγροτοκτηνοτρόφων στην Άντισσα

Από τη Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, γίνεται γνωστό ότι την Παρασκευή 30-09-2016 και ώρα 19:30 θα διεξαχθεί στην Άντισσα ενημέρωση των αγροτοκτηνοτρόφων της περιοχής στα παρακάτω θέματα:

  • Νοσήματα παραγωγικών ζώων. Πρόληψη και μέτρα προστασίας:Αφθώδης πυρετός, Οζώδη δερματίτιδα των βοοειδών, Πανώλη των μικρών μηρυκαστικών, Ευλογιά των αιγοπροβάτων, Καταρροϊκός πυρετός.
  • Ενημέρωση των κτηνοτρόφων της ευρύτερης περιοχής σχετικά με νοσήματα (επιζωοτίες) που βρίσκονται σε εξέλιξη στη γειτονική Τουρκία και για την αναγκαιότητα επαγρύπνησης και ετοιμότητάς μας.
  • Μέτρα βιοασφάλειας σε περίπτωση εμφάνισης πιθανών κρουσμάτων.

Εισηγήτρια : Χατζηνικολάου Σταυρούλα  κτηνίατρος της    Διεύθυνσης Κτηνιατρικής.

  • Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020. Προτεραιότητες και Μέτρα.

Ομάδες Παραγωγών – Επιχειρηματική Γεωργία.

Εισηγητής: Ψαριανός Ευστράτιος, Γενικός Διευθυντής της  Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφέρειας  Βορείου Αιγαίου.

  • Άδειες κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων.

Εισηγητής: Λαγουτάρης Γεώργιος, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης  Αγροτικής Οικονομίας ΠΕ Λέσβου.

  • Υπομέτρο 6.1 «Εκκίνηση Επιχείρησης από Νέους Γεωργούς» – Ενημέρωση των υποψήφιων δικαιούχων και προγραμματισμός των ενεργειών τους. Υπομέτρο 4.1  «Εκσυγχρονισμός γεωργικών εκμεταλλεύσεων».

Εισηγητής: Παπάζογλου Γεώργιος  Προϊστάμενος του Τμήματος Προγραμματισμού της  Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας ΠΕ  Λέσβου.

  • Οικοτεχνία. Μεταποίηση μικρής κλίμακας αγροτικών προϊόντων.

Εισηγήτρια: Γιαννέλλη Μαρία  Προϊσταμένη  του Τμήματος Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής  της  Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας ΠΕ  Λέσβου. Αντίστοιχες ημερίδες θα πραγματοποιηθούν και στις υπόλοιπες ΔΕ της Λέσβου.