Στο πλαίσιο της έκθεσης DAIRY EXPO 2013, η οποία θα διεξαχθεί παράλληλα με τη MEAT DAYS 2013 στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo,θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Νοεμβρίου επιστημονική ημερίδα με θέμα την Ελληνική Παραγωγή Γαλακτοκομικών Προϊόντων και τις προοπτικές ανάπτυξης του κλάδου.
Στόχος της ημερίδας είναι η παρουσίαση της κατάστασης του πρωτογενή τομέα της χώρας μας όσον αφορά την παραγωγή γάλακτος, τυριού και συναφών προϊόντων, η προβολή των δυνατοτήτων που έχει ο κλάδος της μεταποίησης, η ανάδειξη των νέων τεχνολογιών που αφορούν τη γαλακτοκομία και τυροκομία, καθώς και οι προοπτικές ανάπτυξης των τομέων αυτών.
Την επιστημονική επιμέλεια της ημερίδας έχει αναλάβει το Ινστιτούτο Γάλακτος Ιωαννίνων – ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και την οργανωτική η εταιρεία o.mind Creatives.
Τα θέματα που θα αναπτυχθούν είναι τα εξής: Πρωτογενής τομέας, Μεταποίηση (Χημεία, Μικροβιολογία, Τεχνολογία, Ποιοτικός έλεγχος), Νομοθεσία, Νέες τεχνολογίες – Εξοπλισμός, Πιστοποίηση ελληνικών γαλακτοκομικών προϊόντων.
Επιστημονική ημερίδα για τη γαλακτοκομία στη DAIRY EXPO 2013
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Συμφωνία στην ΕΕ για τη νέα γενιά γενετικά τροποποιημένων φυτών
5 Δεκεμβρίου 2025, 11:16
Κορινθιακή σταφίδα: Έως 31 Δεκεμβρίου οι παραδόσεις για τη συνδεδεμένη ενίσχυση
5 Δεκεμβρίου 2025, 10:57
Πάνω από 6.000 τρακτέρ στους δρόμους – 14 μπλόκα σε πλήρη ανάπτυξη
5 Δεκεμβρίου 2025, 10:38