Παραδοσιακά τρόφιμα και τεχνολογία

Μια ενδιαφέρουσα ημερίδα με τίτλο: "Παραδοσιακά ελληνικά τρόφιμα και τεχνολογία τροφιμων: Μια αρμονική συνύπαρξη, θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της FOOD EXPO την Κυριακή, 16 Μαρτίου, υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνολόγων Τροφίμων (ΠΕΤΕΤ).

Ανάμεσα στα θέματά της θα είναι:

-    Τεχνολογία και προδιαγραφές προϊόντων αρτοποιίας με άλευρα χωρίς γλουτένη
-    Ελληνικά γαλακτοκομικά προϊόντα και καινοτόμες τεχνολογίες παραγωγής.
-    Παραδοσιακά ελληνικά αποστάγματα.
-    Επεξεργασία επιτραπέζιας ελιάς.
-    Ελληνικά παραδοσιακά αλλαντικά, παρελθόν, παρόν και μέλλον.
-    Παραγωγή παραδοσιακών προϊόντων από κρέας (Σύγκλινο Μάνης, Απάκι Κρήτης, Παστουρμάς, Λουκάνικο Τζουμαγιάς Σερρών και Πηλιορείτικο λουκάνικο).
-    Το ελληνικό portfolio προϊόντων Π.Ο.Π., Π.Γ.Ε. και Ε.Π.Ι.Π., προκλήσεις και προοπτικές.

Πρόγραμμα Εκδήλωσης:
15:00-15:10 Προσέλευση- Εγγραφές
15:10-15:30 Χαιρετισμός Ειδικού Γραμματέα Κοινοτικών Πόρων & Υποδομών του YΠΑΤ κ. Δ. Ιατρίδη.
Χαιρετισμός ΣΕΒΤ
Χαιρετισμός ΕΦΕΤ
Χαιρετισμός Προέδρου Σχολής Τεχνολογίας Τροφίμων Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας Αναπλ. καθηγητή Α. Μανούρα
Χαιρετισμός του Προέδρου Π.Τ. Αττικής της Π.Ε.ΤΕ.Τ. κ. Ι. Σμαρνάκη

Ομιλίες:

15:30-15:50    Μαρία Παπαγεωργίου, Επίκουρος καθηγήτρια Aλεξάνδριου Α.T.E.I. Θεσσαλονίκης.
Θέμα: Το ελληνικό portfolio προϊόντων Π.ΟΠ., Π.Γ.Ε. και Ε.Π.Ι.Π. προκλήσεις και προοπτικές
15:50-16:10    Ιωάννης Γιαβάσης, Καθηγητής Εφαρμογών A.T.E.I. Θεσσαλίας. Θέμα: Ελληνικά γαλακτοκομικά προϊόντα και καινοτόμες τεχνολογίες παραγωγής
16:10-16:30 Ιωάννης Αμβροσιάδης, Καθηγητής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Θέμα: Ελληνικά παραδοσιακά αλλαντικά, παρελθόν, παρόν και μέλλον.
16.30-16:50    Θωμάς Ζαφειριάδης, Τεχνoλόγος Τροφίμων MSc - Κτηνίατρος. Θέμα: Παραγωγή παραδοσιακών προϊόντων από κρέας (Σύγκλινο Μάνης, Απάκι Κρήτης, Παστουρμάς, Λουκάνικο Τζουμαγιάς Σερρών και Παραδοσιακό Πηλιορείτικο Λουκάνικο)
16:50-17:10    Σταύρος Λαλάς, Καθηγητής Α.Τ.Ε.Ι Θεσσαλίας (Βασίλειος Αθανασιάδης, Όλγα Γκορτζή). Θέμα: Επεξεργασία επιτραπέζιας ελιάς με πολυφαινόλες,από εκχύλισμα φύλλων ελιάς.
17:10-17:30    Θεοφάνης Γεωργόπουλος, Καθηγητής Εφαρμογών A.T.E.I. Θεσσαλίας. Θέμα: Τεχνολογία και προδιαγραφές προϊόντων αρτοποιίας με άλευρα χωρίς γλουτένη
17:30-17:50    Αθανάσιος Καραθάνος, Χημικός-Οινολόγος MSc. Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Οινολόγων. Θέμα: Παραδοσιακά ελληνικά αποστάγματα
17:50-18:15    Στρογγυλό τραπέζι - Ερωτήσεις - Συντονίστρια: Δρ Ευσταθία Τσάκαλη - Επιστημονική υπεύθυνη Π.Ε.ΤΕ.Τ.