Νέο Ford Ranger Raptor: Το απόλυτο Pick-Up ήρθε και καθηλώνει

Η έκδοση Raptor έχει ήδη καθιερωθεί στην Ευρωπαϊκή, αλλά και στην Ελληνική αγορά, ως το μοναδικό, ευρωπαϊκών διαστάσεων, απόλυτο pick-up όχημα υψηλών επιδόσεων.

Στην Ελλάδα βρίσκεται και ήρθε να «ταράξει» τα νερά στην κατηγορία των Pick-Up η 2η γενιά του κορυφαίου μοντέλου της κατηγορίας, το νέο Ford Ranger Raptor.

«Η έκδοση Raptor έχει ήδη καθιερωθεί στην Ευρωπαϊκή, αλλά και στην Ελληνική αγορά, ως το μοναδικό, ευρωπαϊκών διαστάσεων, απόλυτο pick-up όχημα υψηλών επιδόσεων, τόσο για εντός όσο και για εκτός δρόμου διαδρομές» είπε στο Agrocapital ο Διευθυντής Επαγγελματικών Ford , Γιάννης Αμάραντος προσθέτοντας ότι το πρόκειται για «ένα προϊόν υψηλής ποιότητας κατασκευής και παρεχόμενου εξοπλισμού, το καθιστά στην αντίληψη του αγοραστικού κοινού ως όχημα μοναδικού κύρους ιδιοκτησίας».

Με ανεξάντλητες εκτός δρόμου δυνατότητες και φυσικά έχοντας ως σημείο αναφοράς τον νέο πανίσχυρο βενζινοκινητήρα 3.0L V6 EcoBoost twin-turbo, συνολικής ιπποδύναμης 292 ίππων, το νέο Ford Ranger Raptor διατηρεί τα σκήπτρα της κατηγορίας των Pick-Up.

*Δείτε τη συνέντευξη που παραχώρησε στο Agrocapital ο Διευθυντής Επαγγελματικών Ford , Γιάννης Αμάραντος.

Κ. Αμάραντε, ποια είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του νέου Ford Raptor;

Η 1η γενιά του Ford Ranger Raptor έχει ήδη καθηλώσει όλο το κοινό του αυτοκινήτου εδώ και σχεδόν 4 χρόνια με την επιβλητική παρουσία, άλλα και τις ασύγκριτες επιδόσεις του οχήματος. Η έκδοση Raptor έχει ήδη καθιερωθεί στην Ευρωπαϊκή, αλλά και στην Ελληνική αγορά, ως το μοναδικό, ευρωπαϊκών διαστάσεων, απόλυτο pick-up όχημα υψηλών επιδόσεων, τόσο για εντός όσο και για εκτός δρόμου διαδρομές, και συνάμα προσφέροντας ένα προϊόν υψηλής ποιότητας κατασκευής και παρεχόμενου εξοπλισμού, το καθιστά στην αντίληψη του αγοραστικού κοινού ως όχημα μοναδικού κύρους ιδιοκτησίας.

Η 2ης γενιάς έκδοση του Ford Ranger Raptor αναμένεται να ξεπεράσει κάθε προσδοκία αφού, σύμφωνα με την ομάδα βελτίωσης Ford Performance, που επιμελείται τη νέα αυτή έκδοση, πρόκειται για ειδικά μετασκευασμένο όχημα, που ξεφεύγει από τα συνήθη, με ακόμα πιο ακραίες εκτός δρόμου επιδόσεις.

Σε σχέση με το σημερινό μοντέλο, έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην εμπρός νέα μάσκα με το επιβλητικό λογότυπο FORD, εμπνευσμένη από αντίστοιχες μάσκες οχημάτων που πωλούνται για την Αμερικάνικη αγορά. Το μεταξόνιο του νέου μοντέλου έχει αυξηθεί κατά 50mm φτάνοντας τα 3270mm, ενώ το μετατρόχιο έχει μείνει ίδιο στα 1710mm.

Σημείο αναφοράς του νέου Ranger Raptor είναι και τα νέας σχεδίασης φωτιστικά σώματα με χαρακτηριστικά φώτα ημέρας LED εμπνευσμένα από την αμερικάνικη σειρά F150, με εμπρός προβολείς τεχνολογίας Matrix LED με αυτόματη εναλλαγή μεγάλης/μεσαίας σκάλας προβολέων.

Το νέο Ranger Raptor φοράει νέας γενιάς αμορτισέρ FOX με αποτέλεσμα η απόσβεση να προσαρμόζεται στη διαδρομή του αμορτισέρ. Η νέα τεχνολογία των αμορτισέρ αυτών "Live Valve Internal Bypass" φέρει πλήρωση λαδιού με Teflon, που μειώνει τις τριβές κατά περίπου 50% σε σύγκριση με εκείνα του απερχόμενου μοντέλου.

Φυσικά σημείο αναφοράς ο νέος πανίσχυρος βενζινοκινητήρας 3.0L V6EcoBoost  twin-turbo ιπποδύναμης 292 ίππων με ένα αγωνιστικής προέλευσης σύστημα anti-lag.

- Που υπερέχει έναντι του ανταγωνισμού;

Ουσιαστικά το αυτοκίνητο δεν έχει ανταγωνισμό καθώς αποτελεί μια κατηγορία από μόνο του και μέρος του εξοπλισμού συναντάται μόνο στο Ford Ranger Raptor. Ενδεικτικά αναφέρω μερικά από τα χαρακτηριστικά που δεν διατίθεται σε κανένα άλλο pick up.

Τεχνολογία εμπρός προβολέων Matrix LED με δυνατότητα Glare Free High-Beam, Έγχρωμη ψηφιακή οθόνη 12,4" πίνακα οργάνων οδηγού, Κεντρική ψηφιακή οθόνη αφής 12",Ηλεκτρικό χειρόφρενο, Ηλεκτρονικά ελεγχόμενο ενεργό σύστημα εξαγωγής εξάτμισης Επιλογή προσωπικών ρυθμίσεων πέραν των προκαθορισμένων προφίλ οδήγησης, Σύστημα anti-lag. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι δεν πρόκειται για μια ακόμα έκδοση του Ranger, αλλά για μια μοναδική κατασκευή που όμοιά της δεν υπάρχει.

- Ποια είναι τα «ατού» του αυτοκινήτου;

Τα ατού του είναι η απίστευτη οδηγική του συμπεριφορά τόσο εντός αλλά και εκτός δρόμου, που οφείλεται στην αγωνιστική ανάρτηση FOX. Η σκληρότητα των ελατηρίων, η απόσταση από το έδαφος, η απόσβεση των αμορτισέρ και η συνεργασία τους με τα προφίλ οδήγησης έχουν σεταριστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να ισορροπούν μεταξύ άνεσης, σταθερότητας και ελκτικής πρόσφυσης εντός και εκτός δρόμου και μαζί με τον νέο κινητήρα 3.0L V6, ο οποίος χαρίζει κορυφαίες επιδόσεις επιτάχυνσης, κάνει το αυτοκίνητο ασυναγώνιστο. Όλα τα παραπάνω φυσικά συνδυάζονται με κορυφαία συστήματα ασφάλειας που χαρίζουν στο όχημα 5 αστέρια στα νέα πρότυπα των crash test του EURONCAP.

- Ποιες είναι οι τιμές που διατίθεται στη ελληνική αγορά; Υπάρχουν κάποιες προσφορές;

Οι τιμές ξεκινάνε από τις 71.600€ (συμπ. ΦΠΑ 13,000€) και διαμορφώνονται ανάλογα με τον εξοπλισμό και χρώμα που θα διαλέξει ο υποψήφιος αγοραστής. Όσον αφορά τις προσφορές , η πολιτική της μηδενικής έκπτωσης που ακολουθήσαμε τα τελευταία τέσσερα έτη θα συνεχιστεί και στο νέο μοντέλο. Φυσικά υπάρχουν διαθέσιμα προγράμματα χρηματοδότησης καθώς και επιλογή αγοράς μέσω Leasing από την Ford Lease.

Γιατί ο επαγγελματίας αγρότης να επιλέξει το νέο Ford Ranger Raptor;

Το αυτοκίνητο είναι μια ειδική κατασκευή που απευθύνεται σε ενθουσιώδης οδηγούς συμπεριλαμβανομένων των αγροτών, που θέλουν να εξερευνήσουν τα όριά τους και του αυτοκινήτου σε εντός και εκτός δρόμου διαδρομές.

- Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; Τι να περιμένουμε από τον όμιλό σας;

Η Ford Motor Ελλάς το 2023 θα έχει αρκετή "δουλειά" καθώς θα παρουσιάσουμε στην Ελληνική αγορά τα νέα Ranger, Transit Courier & Transit Custom. Επίσης θα ολοκληρωθούν οι πυλώνες του Ford Pro καθώς θα προσφέρουμε λύσεις τηλεματικής και φόρτισης στους υποψήφιους αγοραστές.