Ο Λευκός Οίκος θα δώσει 19 δισ. δολάρια για ενίσχυση των αγροτών

Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την  ένα πακέτο οικονομικής διάσωσης 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους.

Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την  ένα πακέτο οικονομικής διάσωσης 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους που θα περιλαμβάνει την αποστολή πληρωμών σε μετρητά, καθώς και την αγορά αγροτικών προϊόντων και την αναδιανομή τους σε τράπεζες τροφίμων.

Ο Τραμπ έχει καταμετρήσει τους αγρότες και τους ψηφοφόρους της υπαίθρου μεταξύ των πιο συμπαγών υποστηρικτών του και έδωσε εντολή στον υπουργό Σόνι Σέρντι την περασμένη εβδομάδα να επιταχύνει τη βοήθεια στον γεωργικό τομέα καθώς οι παραγωγοί αυξάνουν όλο και περισσότερο τα κέρδη και ξεκινούν να ρίχνουν αγαθά όπως το γάλα και τα φρέσκα προϊόντα. Η υποστήριξη από τη βιομηχανία θα μπορούσε να είναι καθοριστική για την ελπίδα επανεκλογής του προέδρου αυτόν τον Νοέμβριο σε βασικά κράτη Midwestern Swing όπως το Ουισκόνσιν και το Μίσιγκαν. Ωστόσο, σημαντικοί τομείς, συμπεριλαμβανομένων των παραγωγών βιοκαυσίμων όπως η αιθανόλη, είναι απογοητευμένοι που εξαιρέθηκαν από το πρόγραμμα.

Το σχέδιο τόνωσης είναι το τελευταίο σε μια μακρά σειρά πρόσφατων προσπαθειών ανακούφισης για τη γεωργική οικονομία. Ο Τραμπ έχει αλλάξει τις στάσεις του για να σώσει τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους που έχουν κολλήσει από τον δικό του εμπορικό πόλεμο και τις πολιτικές για τα βιοκαύσιμα, εκτός από τις μακροπρόθεσμες οικονομικές αντιξοότητες.

«Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει άμεσες πληρωμές στους αγρότες, καθώς και μαζικές αγορές γαλακτοκομικών προϊόντων, κρέατος και γεωργικών προϊόντων, για τη λήψη αυτής της τροφής στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη», δήλωσε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου του Λευκού Οίκου.

Ο Perdue δήλωσε στην ενημέρωση ότι η άμεση ενίσχυση στους αγρότες θα ανέλθει συνολικά σε 16 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ το υπουργείο θα αγοράσει 3 δισεκατομμύρια δολάρια σε πλεόνασμα τροφίμων για να δώσει σε τράπεζες τροφίμων και άλλους οργανισμούς.