Κίνα: Η αύξηση των εξαγωγών αγροκτημάτων, αυξάνει την αγροτική επιχείρηση

Οι βελτιωμένες προοπτικές για τους αγρότες βοηθούν τους Bunge, Archer Daniels Midland και άλλες γεωργικές επιχειρήσεις

Η αύξηση των γεωργικών εξαγωγών στην Κίνα βοηθά στην αναζωογόνηση της τύχης ορισμένων αγροτικών επιχειρήσεων και αγροτών, αφού η πανδημία ιού κοροναϊού ανέβασε τον αμερικανικό αγροτικό τομέα.

Η προσπάθεια της Κίνας να αυξήσει την παραγωγή χοιρινού κρέατος και να αγοράσει περισσότερα αμερικανικά σιτηρά και κρέας μετά την τρέχουσα εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας, οδηγεί σε αύξηση των αγροτικών αγαθών των ΗΠΑ στον Ειρηνικό τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με εκτιμήσεις της κυβέρνησης. Η αυξανόμενη ζήτηση σε όλο τον κόσμο για βασικά τρόφιμα, όπως το φυτικό λάδι και το άμυλο, κρατούν τα εργοστάσια επεξεργασίας των αμερικανικών γεωργικών προϊόντων βουητό, ανέφεραν στελέχη της βιομηχανίας.

«Η Κίνα επέστρεψε από την πανδημία», δήλωσε ο Juan Luciano, διευθύνων σύμβουλος της Archer Daniels Midland Co., σε τηλεδιάσκεψη την περασμένη εβδομάδα. «Η ανάκαμψή τους εξέπληξε όλους». Οι γίγαντες Grain ADM και Bunge Ltd. απέδωσαν και οι δύο αύξηση των κερδών κατά τα τελευταία τρίμηνα τους εν μέρει σε υψηλότερες εξαγωγές εμπορευμάτων.

Ο Greg Heckman, Διευθύνων Σύμβουλος της Bunge, δήλωσε ότι η υψηλότερη ζήτηση είχε τα εργοστάσια επεξεργασίας σόγιας της εταιρείας να λειτουργούν με ταχύ ρυθμό τους τελευταίους μήνες, δημιουργώντας συστατικά ζωοτροφών για τους Κινέζους αγρότες χοίρων που αγωνίζονται να ανοικοδομήσουν την προμήθεια χοιρινού κρέατος στη χώρα μετά από μια θανατηφόρα νόσο των χοίρων που έπεσε βαθιά στην Κίνα προμήθειες χοιρινού κρέατος. Εκπρόσωπος της Cargill Inc., η οποία δεν αποκαλύπτει τα κέρδη της, δήλωσε ότι η ανάγκη της Κίνας για σιτηρά είναι πιθανό να παραμείνει.