Πότε θα γίνουν οι επόμενες πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ

Ο αγροτικός κόσμος περιμένει να εξοφληθούν τα χρήματα που του οφείλει ο ΟΠΕΚΕΠΕ, με τη νέα καλλιεργητική περίοδο να μην έχει ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς

Έως τις 22 Ιουνίου αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι πληρωμές για τα υπόλοιπα του 2022 από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Agrocapital.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, για πιο πίσω πηγαίνουν οι πιστώσεις που αφορούν ανειλημμένες υποχρεώσεις για το έτος 2021.

Ο αγροτικός κόσμος περιμένει να εξοφληθούν τα χρήματα που του οφείλει ο ΟΠΕΚΕΠΕ, με τη νέα καλλιεργητική περίοδο να μην έχει ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς, μιας και η κλιματική κρίση που έχει πλήξει πολλές περιοχές της χώρας, αναγκάζοντας πολλούς παραγωγούς να προβούν σε επανασπορές λόγω καταστροφών, εξτρά ραντίσματα κ.α.

Επιπλέον, η τεράστια αύξηση του κόστους παραγωγής, έχει κάνει πολλούς αγρότες να μη μπορούν να τα «βγάλουν πέρα», μιας και πέρα από τη μεγάλη άνοδο που έχει καταγράφει στις τιμές των λιπασμάτων, καυσίμων και ενέργειας, υπάρχουν και επιταγές αλλά και γραμμάτια που «τρέχουν».