Η Syngenta εξαγόρασε την εταιρεία βιολογικών σκευασμάτων φυτοπροστασίας Valagro

Στον Όμιλο της Syngenta πέρασε η εταιρεία βιολογικών σκευασμάτων φυτοπροστασίας Valagro.

Ο Όμιλος της Syngenta ανακοίνωσε την Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020 την εξαγορά της Valagro, κορυφαίας εταιρείας παραγωγής βιολογικών σκευασμάτων φυτοπροστασίας, από την επιχειρηματική της μονάδα Syngenta, Crop Protection χωρίς ωστόσο να γίνουν γνωστοί οι όροι της οικονομικής συμφωνίας.

Με έδρα στην Atessa της Ιταλίας, το Valagro παράγει βιοδιεγερτικά και ειδικά θρεπτικά συστατικά που χρησιμοποιούνται στη γεωργία, καθώς και στην κηπουρική και την κατασκευή. Παράγει επίσης ειδικά συστατικά για χρήση σε τρόφιμα, καλλυντικά και ζωοτροφές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, η Valagro θα συνεχίσει να λειτουργεί ως ανεξάρτητη μάρκα στην αγορά, στο πλαίσιο της Syngenta Crop Protection.

Σύμφωνα με δήλωση της Syngenta, η Valagro κατέχει «ηγετική θέση στην αγορά» στη βιολογική προστασία των καλλιεργειών, σημειώνοντας έσοδα 175 εκατομμυρίων δολαρίων πέρυσι. Ιδρύθηκε το 1980, απασχολεί πλέον περισσότερους από 700 υπαλλήλους σε οκτώ τοποθεσίες παραγωγής και 13 θυγατρικές παγκοσμίως, με καθιερωμένη παρουσία στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική και αυξανόμενο αποτύπωμα στην Ασία και τη Νότια Αμερική.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Syngenta Group Erik Fyrwald είπε ότι η εξαγορά της Valagro «μας καθιστά ως έναν από τους ισχυρότερους παίκτες στην παγκόσμια αγορά βιολογικών προϊόντων». Συνάδει επίσης με το Σχέδιο Καλής Ανάπτυξης του ελβετικού γίγαντα αγροτικών επιχειρήσεων, το οποίο στοχεύει να βοηθήσει τους αγρότες να υιοθετήσουν πιο περιβαλλοντικά βιώσιμες πρακτικές για τον μετριασμό των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, πρόσθεσε.

Ο Giuseppe Natale, Διευθύνων Σύμβουλος Valagro ανέφερε: «Για 40 χρόνια η αποστολή μας στο Valagro ήταν να αξιοποιήσουμε τη φύση, προκειμένου να βοηθήσουμε τους αγρότες να επιτύχουν υψηλότερες αποδόσεις και να παράξουν προϊόντα υψηλότερης ποιότητας. Αυτή η συμφωνία θα ανοίξει νέες, προηγουμένως αδιανόητες προοπτικές ανάπτυξης για τον όμιλο Valagro παγκοσμίως. Τώρα που είμαστε μέρος μιας εταιρείας με τους πόρους και τη φιλοδοξία της Syngenta Crop Protection, έχουμε νέες συναρπαστικές ευκαιρίες για την καινοτομία μας να προσφέρουμε καλύτερα ακόμα περισσότερες επιλογές στους αγρότες και να επενδύσουμε ακόμη πιο αποτελεσματικά στο βιώσιμο μέλλον της γεωργίας».