Πόσες φορές μετά από έναν έντονο καυγά με τον αγαπημένο μας κι ανάμεσα στα αναφιλητά μας, δεν έχουμε βρεθεί με ένα κουτί σοκολατάκια, τα οποία καταναλώνουμε σαν πασατέμπους ή με μια κούτα γλυκά στα γόνατα που καταβροχθίζουμε λαίμαργα, χωρίς ίχνος συναίσθησης και χωρίς πραγματικά να μας κάνουν να αισθανόμαστε καλύτερα;
Είναι αλήθεια, πως η κατανάλωση ζάχαρης και τροφών με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, όπως οι υδατάνθρακες, αυξάνουν τα επίπεδα ινσουλίνης και κατ’ επέκταση τις βαθμίδες σεροτονίνης, κάνοντάς μας πιο χαρούμενες και ικανοποιημένες.
πηγη:boro.gr
Όπλο κατά της κατάθλιψης η ζάχαρη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Νέα μελέτη ΚΕΦΙΜ: Το 2024, το πραγματικό εισόδημα των Ελλήνων ήταν 15% χαμηλότερο από το 2009
5 Δεκεμβρίου 2025, 13:12
Μικρότερο εμπόριο με την Κίνα επιθυμούν οι ΗΠΑ
5 Δεκεμβρίου 2025, 12:51
Σε λειτουργία η νέα Πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης Κτηνοτρόφων του ΚΕ.ΚΑ.ΠΙ.Κ.
5 Δεκεμβρίου 2025, 12:32