Κολοκυθιά υπαίθρια

Στην πάνω επιφάνεια των φύλλων εμφανίζονται γωνιώδεις κίτρινες κηλίδες και στην κάτω επιφάνεια του φύλλου σχηματίζονται υπόλευκες εξανθήσεις.

ΠΕΡΟΝΟΣΠΟΡΟΣ (Pseudoperonospora cubensis)

Αναμένεται η είσοδός του περονόσπορου στις υπαίθριες καλλιέργειες με κολοκυθιές μετά τις βροχοπτώσεις στους Νομούς Μαγνησίας Καρδίτσας Λάρισας , Τρικάλων και Φθιώτιδας. Συμπτώματα: Στην πάνω επιφάνεια των φύλλων εμφανίζονται γωνιώδεις κίτρινες κηλίδες και στην κάτω επιφάνεια του φύλλου σχηματίζονται υπόλευκες εξανθήσεις.

Συστάσεις:1) Απομάκρυνση των προσβεβλημένων φύλλων από τα φυτά. 2)Ψεκασμός των φυτών μόνο μετά την διαπίστωση του παθογόνου με επιτρεπόμενα φυτοπροστατευτικά σκευάσματα και επανάληψη του ψεκασμού μετά 8 ημέρες.

ΘΡΙΠΑΣ (Thrips tabaci, Frankliniela occidentalis κ.α.)

Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν αυτήν την εποχή ευνοούν την ανάπτυξη του εντόμου. Ο θρίπας προκαλεί ζημιά στα φυτά με το να διαρρηγνύει και να απομυζεί τα κύτταρα της επιδερμίδας των φύλλων και είναι φορέας ιώσεων.

Συστάσεις: Ψεκασμός των φυτών με επιτρεπόμενα φυτοπροστατευτικά σκευάσματα

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε κάθε περίπτωση να τηρούνται αυστηρά οι οδηγίες χρήσης των φυτοπροστατευτικών προϊόντων για την αναλογία χρήσης, συνδυαστικότητα, τον κίνδυνο φυτοτοξικότητας το