Βόρεια Ντακότα: Αναμένεται ρεκόρ συγκομιδής σιταριού

Κεχριμπάρι κύματα σιτηρών.

Αναμένεται να είναι μια εξαιρετική χρονιά για τους παραγωγούς καλλιεργειών. Εάν η πρόβλεψη του USDA για 51 μπουσέλ ανά στρέμμα εξαντληθεί, η Βόρεια Ντακότα θα μπορούσε να ζήσει την καλύτερη χρονιά συγκομιδής σιταριού ποτέ.

Κεχριμπάρι κύματα σιτηρών. Ένα θέαμα για τα πονεμένα μάτια μετά την περσινή ξηρασία.

«Το να επιστρέψω από μια τέτοια ξηρασία, δεν θα το περίμενα ποτέ. Ήταν πραγματικά ένα εκπληκτικό κατόρθωμα που σκέφτηκε η μητέρα φύση», είπε ο Κερτ Κόλμαν.

Για τον Κερτ Κόλμαν και τον αδερφό του, Κλαρκ, που καλλιεργούν ανατολικά του Μπάλντουιν, το 2022 διαμορφώνεται ως μια χρονιά προοδευτικής καλλιέργειας.

«Η αποδεδειγμένη απόδοσή μας είναι 38 με 40 μπουσέλ, και νομίζω ότι έχουμε απογειωθεί πιθανώς μερικές εκατοντάδες στρέμματα τώρα, και νομίζω ότι θα φτάσουμε στη δεκαετία του '50 κατά μέσο όρο», είπε ο Κλαρκ.

Και δεν έχουν τρυγήσει ακόμα τα καλύτερα χωράφια τους.

«Πιστεύω ότι καθώς φτάνουμε ίσως σε κάποια από τα πιο ανατολικά χωράφια μας που έβρεξαν λίγο περισσότερη βροχή από ό,τι κάναμε εδώ στο σπίτι, νομίζω ότι θα είναι πολύ καλύτερα», είπε ο Κερτ.

Αλλά για τους Colemans, το σιτάρι μπορεί να μην είναι καν η καλύτερη σοδειά τους φέτος.

«Πιθανώς η καλύτερη καλλιέργεια κριθαριού που έχουμε καλλιεργήσει ποτέ», είπε ο Clark.

Οι Colemans δεν μετρούν ακόμη τα κοτόπουλα τους, καθώς η συγκομιδή για μια ποικιλία καλλιεργειών θα συνεχιστεί μέχρι το φθινόπωρο, αλλά προς το παρόν, είναι ευχαριστημένοι με τις αποδόσεις που βλέπουν.

Οι θετικές αποδόσεις είναι προϊόν μιας υγρής πηγής, αλλά οι καλλιέργειες έχουν στεγνώσει πρόσφατα. Από την Πέμπτη, το 24% της πολιτείας είναι ασυνήθιστα ξηρό σύμφωνα με το Παρατηρητήριο ξηρασίας των ΗΠΑ.