ΑΚΚΕΛ: Άμεση πώληση αρνιών και γαλακτοκομικών από τους παραγωγούς στους πελάτες χωρίς μεσάζοντες

Στην Βουλγαρία βέβαια.

Στην Βουλγαρία βέβαια. Το Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας (ΑΚΚΕΛ) ενημερώνει και καταγγέλλει ότι στην Ελλάδα αυτό ποινικοποιείται και επιφέρει πρόστιμα έως και 50.000€, αποδεικνύοντας ότι ΥΠΑΑΤ, έμποροι και μεσάζοντες είναι μία κλίκα.

Η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης της Βουλγαρίας κα Ντεσισλάβα Τάνεβα, με νόμο επιτρέπει την σφαγή ζώων καθώς και την πώληση από τους στάβλους αρκεί να έχουν πιστοποιητικό από το αρμόδιο κτηνιατρείο και με την παρουσία κτηνιάτρου. Παρόμοια ισχύουν και σε άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες όπως Γαλλία και Γερμανία και μειώνουν καθοριστικά την τιμή στον τελικό καταναλωτή χωρίς να υφίσταται απώλεια εισοδήματος ο παραγωγός. Μπορεί να γίνει και στην Ελλάδα και όχι μόνο για την κτηνοτροφία αλλά και για τα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Η Βουλγαρική Υπηρεσία για την Ασφάλεια των Τροφίμων (BFSA) επέτρεψε στα αγροκτήματα να σφάζουν αρνιά και να επιτρέπουν στους πελάτες την πρόσβαση υπό ορισμένες προϋποθέσεις που εγγυώνται την ασφάλεια των τροφίμων και παρουσία επίσημου κτηνιάτρου. Ισχύει για όλους τους εκτροφείς προβάτων που είναι εγγεγραμμένοι και πληρούν τους κατάλληλους όρους σύμφωνα με την ισχύουσα εθνική νομοθεσία. Τα θεσμικά όργανα θα δώσουν στο Υπουργείο Εσωτερικών έναν κατάλογο αγροκτημάτων που επιτρέπεται να σφάζουν, έτσι ώστε οι πελάτες να γνωρίζουν και να μην πέφτουν θύματα των μεσαζόντων.