Νέεα παράταση για τα «κόκκινα» δάνεια

Νέα παράταση για την προστασία των μη εξυπηρετούμενων, στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων καθώς και των δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με υποθήκη πρώτης κατοικίας, δίνει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή έως τις 15 Ιουνίου .

Επί τροπολογίας στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εξωτερικών «Κύρωση της Συνολικής Συμφωνίας - Πλαίσιο Εταιρικής Σχέσης και Συνεργασίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών -μελών της, αφενός, και της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας του Βιετνάμ, αφετέρου, με τις αναπόσπαστες σ' αυτήν Δηλώσεις».

Α. Με τις διατάξεις της υπόψη τροπολογίας παρατείνεται, εκ νέου, μέχρι την 15-6-2016 (από 15-5-2016 που ισχύει σήμερα), η αναστολή της εφαρμογής των διατάξεων του άρθρου 3 του ν. 4354/2015, σχετικά με τη δυνατότητα πώλησης και μεταβίβασης απαιτήσεων από τις αναφερόμενες μη εξυπηρετούμενες δανειακές συμβάσεις και πιστώσεις.

Β. Από τις προτεινόμενες διατάξεις δεν προκαλούνται οικονομικά αποτελέσματα στον κρατικό προϋπολογισμό και στους προϋπολογισμούς των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης.