Έναρξη δολωµατικών ψεκασµών δακοκτονίας στο νησί της Ρόδου

Από την ∆ιεύθυνση Αγροτικής Οικονοµίας ∆ωδ/σου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ανακοινώνεται ότι ξεκινάνε δολωµατικοί ψεκασµοί των ελαιοδένδρων για την καταπολέµηση του ∆άκου της ελιάς στο νησί της Ρόδου στις παρακάτω ∆ηµοτικές Κοινότητες: ∆Κ Αρχαγγέλου, Αφάντου, Απολακκιάς, Αρνίθας, Αρχίπολης, Ασκληπειού, Βατίου, Γενναδίου, Ιστρίου, Καλάθου, Καλυθιών, Κατταβιάς, Λαέρµων, Λάρδου, Λαχανιάς, Λίνδου, Μαλώνας, Μασσάρων, Μεσαναγρού, Προφύλιας, Πυλώνας, από τις 10 Οκτωβρίου 2016, και θα διαρκέσουν περίπου µέχρι και τις 17 Οκτωβρίου 2016.

Επισηµαίνουµε ότι οι παραγωγοί θα πρέπει να έχουν ανοιχτά τα αγροκτήµατα τους όσα είναι περιφραγµένα, αλλά και να παρευρίσκονται σε αυτά, όσοι επιθυµούν, προκειµένου να αποφευχθούν τυχόν παράπονα.

Παρακαλούνται οι µελισσοκόµοι και οι κτηνοτρόφοι να αποµακρύνουν τα µελισσοσµήνη τους και τα ζώα τους από τις ψεκαζόµενες περιοχές προς αποφυγή τυχόν δηλητηριάσεων.

Επίσης παρακαλούνται οι βιοκαλλιεργητές ελιάς να επισηµάνουν µε κόκκινη ταινία τα ελαιοκτήµατά τους περιµετρικά για να αποφευχθεί τυχόν ψεκασµός από τα συνεργεία ψεκασµού δακοκτονίας.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις