Η Ελληνική ΦΕΤΑ ακλόνητη Λευκή Βασίλισσα…

Όπως αποκάλυψε, (σ.σ. σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ) η έρευνα της Μονάδα Πρωτεομικής του ΙΙΒΕΑΑ, η Ελληνική ΦΕΤΑ έχει πρωτεΐνες που σχετίζονται με τη ρύθμιση του ανοσοποιητικού συστήματος, με αντιμικροβιακή δράση, καθώς και πρωτεΐνες που ελέγχουν το μικροβίωμα του εντέρου.

Πρωτεΐνες που σχετίζονται με βιταμίνες (D & B12) και με τη λειτουργία του νευρικού συστήματος, τη λειτουργία των νεφρών, καθώς και πρωτεΐνες για τον μεταβολισμό της χοληστερίνης και τη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.

Η Ελληνική ΦΕΤΑ δηλαδή είναι ένα προϊόν που έχει εκείνα τα χαρακτηριστικά και έτσι να είναι ένα προϊόν με ισχυρισμό Υγείας(σ.σ. ωφέλιμο στον οργανισμό γιατί προάγει την Υγεία), κάτι που σημαίνει αναπροσαρμογή προς τα πάνω της τιμής της από τον παραγωγό ακόμα, μέχρι και τον τελικό καταναλωτή.

Με αυτό τον τρόπο η Ερευνητική Μονάδα Πρωτεομικής του ΙΙΒΕΑΑ ανέπτυξε την τροφομετρία που δημιουργεί το «τροφομετρικό αποτύπωμά», όπως είναι το γενετικό προφίλ DNA στους ανθρώπους!
Με βάση τα ευρήματα της έρευνας αναπτύχθηκε μία νέα μέθοδος για την ιχνηλασιμότητα του γάλακτος που χρησιμοποιείται, τον προσδιορισμό της ύπαρξης νοθείας σε αυτή, το διαχωρισμό της από παρεμφερή προϊόντα και, τελικά, την ταυτοποίηση της προέλευσης της φέτας ως αποκλειστικά Ελληνικού προϊόντος ονομασίας προελεύσεως.

Η σφραγίδα αυτή που σηματοδοτεί και καθιερώνει αδιαπράγματευτα, την Ελληνική αυθεντική ΦΕΤΑ ΠΟΠ, ως την Λευκή «Βασίλισσα» στην κατηγορία της και μάλιστα ακλόνητη από τη θέση της!
Άλλωστε και η ΕΕ την αποκάλεσε ΦΕΤΑ Π.Ο.Π ΣΤΑΡ!!!

Όπως τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην ζώνη του Πρωτογενούς Τομέα, ο Ερευνητής των Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, Γιώργος Τσάγκαρης, η Ελληνική ΦΕΤΑ διασφαλίζεται, άπαξ δια παντός από τις «μαϊμού ΦΕΤΕΣ», με ξεχωριστή σφραγίδα, η οποία θα πρέπει να μπει σε όλα τα προϊόντα ΠΟΠ ΦΕΤΑΣ από τις 7 περιοχές της Ελλάδας!
Με αυτό τον τρόπο ο τελικός αγοραστής σε Ελλάδα και εξωτερικό, θα γνωρίζει τι προϊόν έχει αγοράσει και δεν θα παραπλανάται, από εκείνους που δυστυχώς είναι πολλοί, που θέλουν να «κλέψουν» την Ελληνική ΦΕΤΑ.

«Οι επιστήμονες στην Ελλάδα βρήκαν τη λύση, για το θέμα της προστασίας της Ελληνικής ΦΕΤΑΣ και αυτό σχετίζεται με τις Ελληνικές φυλές, το κλίμα, τα φυτά που καταναλώνουν τα Αιγοπρόβατα», όπως επισήμανε ο κ. Τσάγκαρης.

Ωστόσο, θα πρέπει να υπάρξει η κατάλληλη συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αλλά και του Τουρισμού, προκειμένου να γίνει η προβολή, αλλά και η τοποθέτηση σε ευκρινές σημείο της συσκευασίας, του συγκεκριμένου τροφομετρικού αποτυπώματος, που αποτελεί και την ειδοποιό διαφορά σε σχέση με τα άλλο προϊόντα τύπου ΦΕΤΑΣ, αλλά και λευκών τυριά.

Εδώ τώρα καλούνται οι Εστιάτορες και οι Ξενοδόχοι, σε όλη την Ελλάδα, αλλά κυρίως στις 7 περιοχές με την ΠΟΠ ΦΕΤΑ, να διαθέτουν στο μενού τους την αυθεντική ΦΕΤΑ και όχι λευκά τυριά! Κι αυτό γιατί αν το δοκιμάσει ο τουρίστας και ο επισκέπτης, δεν θα συμβεί κάτι μαγικό στον ουρανίσκο του γαστρονομικά, όπως θα γίνει με την ΦΕΤΑ, για να το αναζητήσει και στον τόπο του, αυξάνοντας έτσι και τις εξαγωγές.

Ο κ. Τσάγκαρης επεσήμανε πως η συγκεκριμένη ερευνητική μονάδα της Ακαδημίας Αθηνών, θα συνεχίσει την έρευνα και με άλλα Ελληνικά ονομαστά προϊόντα, προκειμένου και αυτά να αποκτήσουν το δικό τους τροφομετρικό αποτύπωμα, κάτι σαν το δικό τους, δακτυλικό αποτύπωμα και έτσι να ξεχωρίσουν για τις ιδιαίτερες ιδιότητές τους, για τις οποίες θα τα προτιμήσει το κοινό σε Ελλάδα και εξωτερικό.
«Πιστεύουμε πως με αυτό τον τρόπο θα αποκτήσουν τα Ελληνικά προϊόντα την υψηλότατη θέση που τους αξίζει…στο Γαστρονομικό στερέωμα!!!…Κυρίως πιστεύω πως οι ίδιοι οι Έλληνες θα εκπλαγούν από το θησαυρό των προϊόντων που έχουμε και δεν το γνωρίζουμε»,σημείωσε καταλήγοντας ο κ. Τσάγκαρης.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις