Σύσκεψη για την καλλιεργητική περίοδο του ’19 και το μέλλον της τευτλοκαλλιέργειας

Εκπρόσωποι των τευτλοπαραγωγών από τον Έβρο και τη Ροδόπη, σημερινά και απελθόντα στελέχη της Ε.Β.Ζ. και εκπρόσωποι θεσμών και φορέων, μετείχαμε σε σύσκεψη για το μέλλον της τευτλοκαλλιέργειας και τα τρέχοντα προβλήματα των παραγωγών.

Μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Αναστάσιος Δημοσχάκης και Σταύρος Κελέτσης, εκπρόσωπος του βουλευτή Χρήστου Δερμεντζόπουλου, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών της ΠΑΜΘ Κώστας Βενετίδης και ο Δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης.

Οι εκπρόσωποι των τευτλοπαραγωγών υπογραμμίσαμε πως προέχουν, τόσο η απορρόφηση της φετινής παραγωγής, όσο και η καταβολή των ενισχύσεων, αφού τα έξοδα για εμάς, μέχρι το πέρας της συγκομιδής, αγγίζουν τα 250 ευρώ ανά στρέμμα.

Ζητήσαμε την παρέμβαση των θεσμικών –και ιδίως των βουλευτών- έτσι ώστε τα αιτήματά μας να φθάσουν τάχιστα στα συναρμόδια Υπουργεία, προκειμένου να αντιμετωπιστούν έγκαιρα τα μείζονα προβλήματα που αναδείχθηκαν στη φετινή καλλιεργητική περίοδο.

Οι παραγωγοί είμαστε στο σύνολό μας εξαιρετικά προβληματισμένοι, αναφορικά με το μέλλον της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης αλλά και με την επόμενη μέρα του Εργοστασίου της Ορεστιάδας.

Εξακολουθούμε να αγωνιούμε για το μέλλον της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, συνολικά. Είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε κάθε προσπάθεια ή σχέδιο εξυγίανσής της, αρκεί να μη περιλαμβάνει κλείσιμο των μονάδων ή παύση της καλλιέργειας για οποιαδήποτε χρονική περίοδο.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην τρέχουσα περίοδο καλλιεργήθηκαν περίπου 3.500 στρέμματα τεύτλων σε Έβρο και Ροδόπη, με τον αριθμό να αγγίζει τις 17.000 πανελλαδικά, σε σύνολο 600 περίπου παραγωγών σε όλη τη χώρα.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις