Τηλεδιάσκεψη γνωριμίας με τους αντιπεριφερειεάρχες είχε ο Σπήλιος Λιβανός
Τηλεδιάσκεψη γνωριμίας με τους αντιπεριφερειεάρχες είναι ο Σπύρος Λιβανός

«Ξέρετε και εσείς την άποψή μου και σε κάθε περίπτωση μπορούμε να σχεδιάσουμε λίγο καλύτερα, πιο μακροπρόθεσμα ίσως, με περισσότερα χρήματα και με μεγαλύτερη δέσμευση, το κομμάτι των νέων αγροτών και τα σχέδια βελτίωσης να τα κάνουμε πιο ουσιαστικά, πιο παραγωγικά και όχι κυρίως επενδύσεις σε ντουβάρια και σε μηχανήματα τα οποία είναι περισσότερα απ' ό,τι χρειαζόμαστε», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Λιβανός σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ, προσθέτοντας ότι στο υπουργείο αναμένεται και σύντομα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παράλληλα ο αρμόδιος υπουργός επισήμανε πως «την περίοδο αυτή είμαστε στη φάση της προετοιμασίας του Στρατηγικού Σχεδίου για την διαμόρφωση ουσιαστικά της πολιτικής μας, με κύριους άξονες την προσπάθεια που κάνουμε για το Ταμείο Ανάκαμψης, τη διαμόρφωση της πρότασης για τη νέα ΚΑΠ και για τις χρηματοδοτικές πολιτικές εν γένει». Συμπλήρωσε δε, λέγοντας ότι «η πρόθεσή μας είναι, να έχουμε μια συνεχή, ουσιαστική και αποδοτική συνεργασία. Επιδίωξη μας είναι να είμαστε και ο Γιάννης Οικονόμου και η Φωτεινή Αραμπατζή κι εγώ, πολύ περισσότερο στην περιφέρεια παρά εδώ στο γραφείο».

Όπως γνωστοποιήθηκε η σύσκεψη με τους αντιπεριφερειάρχες θα γίνεται κάθε μήνα με στόχο την επίλυση προβλημάτων που απασχολούν τον αγροτικό τομέα και την ενίσχυση της αγροτικής ανάπτυξης.

Στην τηλεδιάσκεψη, από την πλευρά του υπουργείου συμμετείχαν οι υφυπουργοί Φωτεινή Αραμπατζή και Γιάννης Οικονόμου, καθώς και οι γ.γ. Γιώργος Στρατάκος και Κώστας Μπαγινέτας.

Aπό την πλευρά των αντιπεριφερειαρχών έλαβαν μέρος οι Θεόδωρος Βασιλόπουλος (Δυτικής Ελλάδος), Γεώργιος Ζιμπίδης (Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης), Σωτήριος Μπάτος (Κεντρικής Μακεδονίας), Βασίλειος 'Αμπας (Δυτικής Μακεδονίας), Θωμάς Πιτούλης (Ηπείρου), Γεώργιος Λαδόπουλος (Θεσσαλίας), Σωτήριος Κουρής (Ιονίων Νήσων), Δημήτρης Βουρδάνος (Στερεάς Ελλάδας), Νίκων Τζινιέρης (Πελοποννήσου), Παναγιώτης Κουφέλος (Β. Αιγαίου), Φιλήμονας Ζαννετίδης (Ν. Αιγαίου), Μανώλης Χνάρης (Κρήτης) και ο Ανδρέας Καραγεώργης (Αντιπεριφερειάρχης Αλιευτικής Πολιτικής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης).

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις