Στροφή των καταναλωτών στο κονιάκ – Άλμα στις πωλήσεις το 2021

Οι πωλήσεις του μπράντι, το οποίο παράγεται στην περιοχή Κονιάκ της Γαλλίας, αυξήθηκαν συγκεκριμένα κατά 31%, ποσοστό που μεταφράζεται στα 3,6 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με την εταιρεία BNIC «η αύξηση αυτή αντιπροσωπεύει μία πραγματική ανάκαμψη του κονιάκ, καθώς και τις νέες καταναλωτικές συνήθειες. Τα στοιχεία της BNIC καταδεικνύουν ότι οι πωλήσεις αυξήθηκαν και σε σχέση με το 2019, πριν την επέλαση της πανδημίας.

Η εταιρεία «βλέπει» ότι η αγορά θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα σε ολόκληρο τον κόσμο τους επόμενους μήνες.

Μόλις τον προηγούμενο μήνα, η γαλλική αγορά σαμπάνιας ανακοίνωσε ότι αναμένει ρεκόρ πωλήσεων για το 2021, έπειτα από τα εξαιρετικά αποτελέσματα τριμήνου που εξέδωσαν οι εταιρείες ποτών.

Συγκεκριμένα για το κονιάκ, οι πωλήσεις στις ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη αγορά για το συγκεκριμένο ποτό, αυξήθηκαν κατά 11% το 2021. Συνολικά 115 εκτατομμύρια μπουκάλια εστάλησαν στις ΗΠΑ μέσα στο προηγούμενο έτος.

Αντίστοιχα οι πωλήσεις στην Κίνα, τη δεύτερη μεγαλυτερη αγορά για κονιάκ, σκαρφάλωσαν κατά 56% και συνολικά παραδόθηκαν 34 εκατ. μπουκάλια. Τέλος στην Ε.Ε. οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 8% στα 37,1 εκατ. μπουκάλια.

Σύμφωνα με την BNIC η σοδειά του 2021 πλησίαζε τον μέσο όρο της τελευταίας δεκαετίας και είναι αρκετή για να καλύψει την αυξημένη ζήτηση.

Πηγη: moneyreview.gr με πληροφορίες από CNN

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις