Μύκονος: Απλησίαστο το σουβλάκι – Τυλιχτό στο χέρι στα 15 ευρώ
Μύκονος: Απλησίαστο το σουβλάκι – Τυλιχτό στο χέρι στα 15 ευρώ

Tα πάντα είναι πιο ακριβά στο νησί των ανέμων, ακόμη και το τυλιχτό σουβλάκι, το οποίο αρχίζει να γίνεται απλησίαστο.

Οι χρεώσεις προκαλούν αντιδράσεις καθώς το σουβλάκι στο χέρι, που θεωρείται μια οικονομική πρόταση για φαγητό, έχει εκτοξευθεί σε αρκετές περιπτώσεις στα 15 ευρώ.

Φυσικά για τις μερίδες οι τιμές είναι πολύ υψηλότερες.

Πιο αναλυτικά, μία πίτα με γύρο χοιρινό είναι στα 9,40€ ή με καλαμάκι εξίσου. Τα σπέσιαλ τα τυλιχτά που περιλαμβάνουν γύρο και ένα καλαμάκι χαλούμι είναι στα 13,90€, ή με γύρο και έναν κεμπάπ μέσα που είναι στα 14,90€. Για μία ατομική μερίδα, το κασέ ανεβαίνει και φτάνει τα 25€.

Οι μερίδες οι απλές, κοτόπουλο, χοιρινό είναι στα 17,50€. Κάποιες σπέσιαλ που περιλαμβάνουν και γύρο και καλαμάκι που είναι στα 19,90€. Αν κάποιος θέλει μία μερίδα που έχει και χαλούμι μέσα είναι στα 24,50€, η πιο σπέσιαλ.

Τι συμβαίνει στα άλλα νησιά

Στη Σαντορίνη για μία πίτα με γύρο ή οποιοδήποτε κρέας της επιλογής σας η τιμή ανέρχεται στα 6€ και 50 λεπτά και οι μερίδες ξεκινάνε από τα 16€. Λίγο πιο χαμηλές τιμές βρίσκουμε στην Πάρο που το τυλιχτό κοστίζει 5,50€ και η ατομική μερίδα 14€.

Στην Ύδρα για ένα τυλιχτό θα πληρώσει κανείς 4,50€ και στις Σπέτσες ένα ευρώ λιγότερο. Αρκετοί θα προτιμήσουν την Χαλκιδική, όπου και εκεί η τιμή για ένα απλό σάντουιτς βάζει τους καταναλωτές να το ξανασκεφτούν.

«Ένα κλασικό σαντουιτσάκι γύρος το απ’ όλα που λέμε εδώ στη Θεσσαλονίκη είναι στα 4,30€, σε περίπτωση που θελήσει επιπλέον αλοιφή πάει στα 4,60€», αναφέρει ιδιοκτήτρια ψητοπωλείου.

Σε περίπτωση που κάποιος επιλέξει άλλο ψωμί και όχι το κλασικό του σάντουιτς, θα πληρώσει στο ταμείο 5,10€. Και οι τιμές αυτές αναμένεται να διαμορφωθούν ανάλογα μέσα στον Ιούλιο και τον Αύγουστο, καθώς ακόμα είμαστε στην αρχή της τουριστικής περιόδου.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις