Παρέμβαση για την Κοινή Αγροτική Πολιτική στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου

Ο Έλληνας Ευρωβουλευτής κατήγγειλε ότι δυστυχώς οι αγρότες έχουν πέσει θύμα της γραφειοκρατίας και της υποκρισίας των Βρυξελλών.

Ο Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης και της ομάδας του ECR, Εμμανουήλ Φράγκος Φραγκούλης έκανε σήμερα δυναμική παρέμβαση στη συζήτηση για την Κοινή Αγροτική Πολιτική στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.           

Ο Έλληνας Ευρωβουλευτής κατήγγειλε ότι δυστυχώς οι αγρότες έχουν πέσει θύμα της γραφειοκρατίας και της υποκρισίας των Βρυξελλών. Την ίδια στιγμή που η Ένωση έχει μια σειρά από εξωφρενικές απαιτήσεις από τους αγρότες μας, για να δώσει σε αυτούς τις ενισχύσεις, από την άλλη πλευρά μέσω των συμφωνιών που υπογράφει με τρίτες χώρες, γεμίζει τα ευρωπαϊκά ράφια με τόνους εισαγόμενων αγροτικών προϊόντων και ταΐζει τους Έλληνες και Ευρωπαίους με: λεμόνια και πεπόνια από την Τουρκία, ελαιόλαδο από την Τυνησία, πατάτες από την Αίγυπτο, μέλι από την Κίνα και άλλα πολλά.

Ο Εμμανουήλ Φράγκος απευθυνόμενος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες κατονομάζει ότι βασικό πρόβλημα με τα εισαγόμενα προϊόντα είναι ότι αποτελούν μία υγειονομική βόμβα, καθώς δεν υπάρχει ο παραμικρός έλεγχος στη διαδικασία παραγωγής. Επίσης λόγω του χαμηλού κόστους παραγωγής τους είναι αδύνατον να τα ανταγωνιστούν οι ευρωπαίοι παραγωγοί.

Ο Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης προτρέπει το Κοινοβούλιο ότι εάν επιθυμεί να στηρίξει έμπρακτα τους Έλληνες και Ευρωπαίους αγρότες θα πρέπει να μειωθούν οι εισαγωγές! Έτσι θα έχουμε αύξηση στην ζήτηση και στην παραγωγή ευρωπαϊκών αγροτικών προϊόντων και αύξηση των θέσεων εργασίας στον πρωτογενή τομέα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.