Δημοσκόπηση GPO Ιουνίου: Μπροστά η ΝΔ - Τα «πάνω και τα κάτω» στη δημοφιλία των υπουργών

Πρώτο έρχεται στην προτίμηση των πολιτών το κυβερνών κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με την νέα έρευνα της GPO, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Powergame.

Πιο συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει το ποσοστό του 36,2% έναντι 23,6% της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, με τη διαφορά να ανέρχεται σε 12,6 ποσοστιαίες μονάδες. Ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ στην τρίτη θέση με 7%, το ΚΚΕ με 6,1%, η Ελληνική Λύση με 3,5% και το ΜΕΡΑ25 και αυτό με 3,5%.

Τονίζεται ότι η διασπορά πρόθεσης ψήφου σε άλλο κόμμα, σε λευκό ή άκυρο, σε αποχή καθώς και σε αναποφάσιστους συγκεντρώνει ποσοστό 19,5%.

Σε ό,τι αφορά στη σύγκριση ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρα, ο πρωθυπουργός εξακολουθεί να διατηρεί υπεροχή σχετικά με τη διαχείριση της οικονομίας.

Θεωρείται ότι μπορεί να διαχειριστεί αποτελεσματικότερα την οικονομική κρίση (Ο κ. Μητσοτάκης προηγείται με 45,6% έναντι 27,7% του κ. Τσίπρα), μπορεί να προσελκύσει νέες επενδύσεις στη χώρα (49,3% έναντι 19,6%) και ότι είναι καλύτερος γνώστης των οικονομικών θεμάτων (47,2% έναντι 25,6%).

Πώς αξιολογούνται οι υπουργοί της κυβέρνησης

Στις μετρήσεις για την αξιολόγηση των υπουργών, καταγράφονται ενδιαφέρουσες ανακατατάξεις, και μάλιστα σε μια περίοδο που τα σενάρια ανασχηματισμού φουντώνουν.

Ο Νίκος Δένδιας είναι στην πρώτη θέση της αξιολόγησης με 74,5% ενώ δεύτερος ακολουθεί ο υπουργός Υγείας κ. Βασ. Κικίλιας με 57,3%. Στην τρίτη θέση δημοτικότητας βρίσκεται πλέον ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυρ. Πιερρακάκης (55,7%), κάτι που ασφαλώς συσχετίζεται με τις επιδόσεις τόσο στον εμβολιασμό όσο και στην ψηφιοποίηση νευραλγικών υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Κάμψη και απώλεια τριών θέσεων εμφανίζει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (37,8%). Στην τελευταία θέση της δημοτικότητας των υπουργών της κυβέρνησης ο Σπήλιος Λιβανός (26,4%).