Μέχρι τις 11 Φεβρουαρίου για την άρση επικάλυψης αγροτεμαχίων

Μπορεί να υποβάλλει έντυπο αίτημα ως 11/02/2022 στις αρμόδιες ΠΔ και ΠΜ.

Σύμφωνα με σχετική τροποποιητική εγκύκλιο του ΟΠΕΚΕΠΕ, σε περίπτωση που είχε υποβληθεί ηλεκτρονική ένσταση επιλεξιμότητας, εξετάστηκε και απορρίφθηκε και ο παραγωγός διαφωνεί και με το απορριπτικό αποτέλεσμα ελέγχου, μπορεί να υποβάλλει έντυπο αίτημα ως 11/02/2022 στις αρμόδιες ΠΔ και ΠΜ, προσκομίζοντας πρόσθετα δικαιολογητικά που ενισχύουν την ορθότητα του αιτήματός του, ειδικά για τις περιπτώσεις που δεν προκύπτει φωτοερμηνευτικά η επιλεξιμότητα του αγροτεμαχίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της δήλωσης.

 

ΘΕΜΑ: «Τροποποίηση της υπ’ αριθ. 43889/29-07-2021 Εγκυκλίου – εγχειριδίου διαδικασιών υποβολής και ελέγχου αιτημάτων άρσης επικάλυψης, επιλεξιμότητας, ένταξης σε περιφέρεια έτους αιτήσεων 2021» Η υπ’ αριθ. 43889/29-07-2021 Εγκύκλιος – εγχειρίδιο διαδικασιών υποβολής και ελέγχου αιτημάτων άρσης επικάλυψης, επιλεξιμότητας, ένταξης σε περιφέρεια έτους αιτήσεων 2021, τροποποιείται ως εξής:

1.Η τέταρτη και η πέμπτη παράγραφος του σημείου «Ι. Αιτήματα Επιλεξιμότητας» τροποποιείται ως εξής:

«Ο έλεγχος από τις Περιφερειακές Δ/νσεις και Μονάδες του ΟΠΕΚΕΠΕ πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 11/02/2022. Σε περίπτωση που είχε υποβληθεί ηλεκτρονική ένσταση επιλεξιμότητας, εξετάστηκε και απορρίφθηκε και ο παραγωγός διαφωνεί και με το απορριπτικό αποτέλεσμα ελέγχου, μπορεί να υποβάλλει έντυπο αίτημα ως 11/02/2022 στις αρμόδιες ΠΔ και ΠΜ, προσκομίζοντας πρόσθετα δικαιολογητικά που ενισχύουν την ορθότητα του αιτήματός του, ειδικά για τις περιπτώσεις που δεν προκύπτει φωτοερμηνευτικά η επιλεξιμότητα του αγροτεμαχίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της δήλωσης. Οι αρμόδιες ΠΔ και ΠΜ εφόσον εξετάσουν τα πρόσθετα στοιχεία δύναται να αλλάξουν το αποτέλεσμα επανελέγχου της επιλεξιμότητας έως τις 28/02/2022.»

2.Η δεύτερη παράγραφος του σημείου «ΙΙΙ. Αιτήματα ένταξης σε περιφέρεια», τροποποιείται ως εξής:

«Τα αιτήματα Ένταξης σε Περιφέρεια εφόσον αφορούν μηδενική αγρονομική περιφέρεια αγροτεμαχίων υποβάλλονται αυτόματα – μηχανογραφικά κατά την υποβολή της ΕΑΕ. Ο έλεγχός τους από τις Περιφερειακές Δ/νσεις του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 11/02/2022.»

Δείτε εδώ την τροποποιητική εγκύκλιο.