Η Polyeco στο συνέδριο της πετρελαϊκής εταιρείας «KazMunaiGaz» στο Καζακστάν

Η Polyeco S.A. συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στο συνέδριο που διοργάνωσε η Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου του Καζακστάν «KazMunaiGaz» στις 28 με 29 Απριλίου στην πόλη Ακτάου.

Στο συνέδριο, που αφορούσε σε θέματα ασφάλειας εργασίας και περιβάλλοντος, συμμετείχαν εκπρόσωποι απ όλες τις θυγατρικές εταιρίες  της  KazMunaiGaz,  οι οποίοι έκαναν εκτενή  αναφορά  στα προβλήματα του ομίλου και στις ενέργειες που υλοποιούνται για την επίλυσή τους.

Η Polyeco S.A. εκπροσωπήθηκε στο συνέδριο από τους: Δρ. Γεώργιο Κάκκο, Γενικό Διευθυντή για την περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης και της Κεντρικής Ασίας, και Καρακόλη Ιωάννη, Διευθυντή Τομέα Πετρελαϊκών Αποβλήτων.

Λόγω της  μεγάλης εμπειρίας που διαθέτει στον συγκεκριμένο τομέα και μετά από αίτημα του κ. Baykhat Azhgaliev, Διευθυντή Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της πετρελαϊκής εταιρείας KazMunaiGaz, η Polyeco ανέλαβε την παρουσίαση της ενότητας για την διαχείριση και χρήση των πολυχλωριωμένων διφαινυλιων (PCB’s) και συγκεκριμένα τις τεχνικές δειγματοληψίας, αποθήκευσης, τελικής διάθεσης και ανακύκλωσης αποβλήτων που περιέχουν PCB’s.

Τα PCB’s συνιστούν σοβαρή απειλή για το περιβάλλον λόγω της υψηλής τοξικότητας και της ανθεκτικότητας τους, ενώ απειλούν και την ανθρώπινη υγεία καθώς συσσωρεύονται στον οργανισμό.

Κατά την ομιλία του στο συνέδριο ο κ. Κάκκος  παρουσίασε την πορεία του έργου που ανέλαβε η Polyeco S.A. στο Καζακστάν για την συλλογή, συσκευασία και αεροπορική μεταφορά  για καύση περίπου 82 τόνων  λαδιών μετασχηματιστών που περιέχουν PCB’s, από πέντε διαφορετικά  εργοστάσια.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στις δυσκολίες  που συνάντησαν οι εργαζόμενοι της Polyeco  κατά την υλοποίηση του έργου, λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών και συγκεκριμένα των εξαιρετικά χαμηλών θερμοκρασιών που άγγιζαν τους -40 βαθμούς Κελσίου, ενώ παρουσίασε τις πρωτότυπες τεχνικές που εφάρμοσαν για την επίλυση των προβλημάτων.

Σημειώνεται ότι το έργο στο Καζακστάν ανατέθηκε στην Polyeco από το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών (UNDP) μετά από διεθνή διαγωνισμό.
 

Η Polyeco S.A. ήταν η μοναδική ξένη εταιρεία στον τομέα του περιβάλλοντος που εκπροσωπήθηκε στο συνέδριο και οι συμμετέχοντες έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τις δραστηριότητές της.

Εκτός αυτού, η παρουσία της στο συνέδριο θεωρείται εξαιρετικά σημαντική γιατί η Polyeco παρουσίασε με επιτυχία καινοτόμες, ολοκληρωμένες λύσεις για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Καζακστάν στον περιβαλλοντικό τομέα και τα οποία θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί εντός των χρονοδιαγραμμάτων που θέτει η «Στρατηγική του Καζακστάν για το 2050», το εθνικό πρόγραμμα για την προώθηση μεγάλων μεταρρυθμίσεων σε κρίσιμους τομείς.

Εκτός από το μεγάλο project του Καζακστάν, η Polyeco S.A. έχει διεισδύσει στην αγορά της Κεντρικής Ασίας και του Καυκάσου υλοποιώντας σημαντικά έργα για την διαχείριση αποβλήτων PCB’s  και Έμμονων Οργανικών Ρύπων σε Μογγολία και Γεωργία.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της Polyeco www.polyeco.gr