Η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Κουνουπιών γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Αυγούστου με πρωτοβουλία της Αμερικανικής Ενωσης γιά τον Ελεγχο των Κουνουπιών (AMCA), μιάς επιστημονικής οργάνωσης που εδρεύει στις ΗΠΑ και στους κόλπους της περιλαμβάνει επιστήμονες από 50 χώρες του κόσμου.
Στόχος της Ημέρας είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με την βλαβερή συμπεριφορά των κουνουπιών και των άλλων συναφών εντόμων απέναντι στον άνθρωπο.
Η 20η Αυγούστου επελέγη, γιατί την ημέρα αυτή του 1897 ο άγγλος γιατρός Ρόναλντ Ρος της Σχολής Τροπικής Ιατρικής του Λίβερπουλ ανακοίνωσε μιά σημαντική ανακάλυψη, που έσωσε εκατομμύρια ζωές έκτοτε: Ότι γιά τη μάστιγα της ελονοσίας ευθύνονται τα κουνούπια.
Η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Κουνουπιών
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ισπανία: Αύξηση-ρεκόρ στις αγοραπωλησίες αγροτικής γης
14 Αυγούστου 2026, 13:00
Μουλκιώτης: «Data Center στη Βοιωτία σε βάρος των αγροτών και του νερού της Κωπαΐδας»
14 Αυγούστου 2026, 12:23
Λιπάσματα: Η Ευρώπη πληρώνει ακριβά την εξάρτησή της από το φυσικό αέριο
14 Αυγούστου 2026, 12:00