Μ. Γερονικολός: Η Μάνη και οι Μανιάτες δικαιούνται λύση εδώ και τώρα

Στη Βουλή το ζήτημα των Δασικών Χαρτών της Μάνης

Με στόχο να ασκηθεί πίεση στην Κυβέρνηση και στα αρμόδια Υπουργεία, προκειμένου να δοθεί λύση στο μείζον ζήτημα, που αφορά τους Δασικούς Χάρτες στην περιοχή της Μάνης, ο υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας και Μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, Μενέλαος Γερονικολός, έθεσε το ζήτημα στον τομεάρχη Περιβάλλοντος και βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης, Γιώργο Οικονομίδη.

Είχαν προηγηθεί αντίστοιχες επαφές με φορείς και απλούς κατοίκους της Μάνης, οι οποίοι ζητούν εναγωνίως λύση στα ζητήματα που έχουν ανακύψει, ζητήματα τα οποία θέτουν σε κίνδυνο τις ιδιοκτησίες τους και τα ακίνητά τους, ενώ έχουν προκαλέσει την πολυετή ταλαιπωρία τους.

Μετά από τη σχετική ενημέρωση προς τον τομεάρχη Περιβάλλοντος του Κινήματος Αλλαγής, τα ζητήματα που αφορούν τους Δασικούς Χάρτες της Μάνης, συμπεριλήφθησαν σε ερώτηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος, η οποία κατατέθηκε σήμερα και απευθύνεται στους υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σκρέκα, Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Πιερρακάκη και Δικαιοσύνης κ. Τσιάρα.
Την ερώτηση την υπογράφουν η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά και όλα τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος.

Μετά την κατάθεση της ερώτησης ο κ. Γερονικολός δήλωσε:

«Το Κίνημα Αλλαγής, αν και δεν διαθέτει βουλευτική έδρα στη Μεσσηνία, είναι δίπλα στους Μεσσήνιους πολίτες.

Μετά την ερώτηση για τη Δακοκτονία ένα ακόμα σημαντικό θέμα για το Νομό μας, για τη Μάνη μας έρχεται στο Κοινοβούλιο.

Οι Δασικοί  Χάρτες δημιούργησαν και δημιουργούν σοβαρά προβλήματα  στη Μάνη και στους Μανιάτες.

Έχει φτάσει η ώρα η Κυβέρνηση της ΝΔ να λύσει οριστικά το γόρδιο δεσμό, που δημιούργησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Πλέον, δικαιολογίες δεν υπάρχουν για κανέναν.

Η Μάνη και οι Μανιάτες πρέπει να απαλλαχθούν οριστικά από τους ερασιτεχνισμούς του ΣΥΡΙΖΑ και την ατολμία της ΝΔ.

Η Μάνη και οι Μανιάτες δικαιούνται και πρέπει να διασφαλίσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία.

Η Πολιτεία πρέπει, εδώ και τώρα, να αναλάβει τις ευθύνες της.

Για εμάς, τη νέα γενιά των πολιτικών του Νομού, έχει έρθει η ώρα, ώστε η Μάνη να κατακτήσει τη θέση που της αξίζει.

Η Μάνη και οι Μανιάτες δεν επιτρέπεται να παραμείνουν «δούλοι» γραφειοκρατών των Αθηνών, οι οποίοι δεν αντιλαμβάνονται τις ιδιαιτερότητες της περιοχής και τελικά εγκλωβίζουν τις αναπτυξιακές δυνάμεις ενός ιστορικού τόπου.

Έχει έρθει η ώρα της Μάνης, η ώρα που οι Μανιάτες θα απελευθερωθούν από τους χαρτογιακάδες της κρατικής μηχανής, η στιγμή που οι Μανιάτες θα μπορέσουν να κατοχυρώσουν και αξιοποιήσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία, προς όφελος της τοπικής και ευρύτερης οικονομίας».