«Για πρόβλημα ρευστότητας κάνουν λόγο οι αγρότες»

Ένα ακόμη πρόβλημα ενδέχεται να δημιουργηθεί φέτος, αν το ΥΠΑΑΤ δεν επιταχύνει τις εξελίξεις σχετικά με την Κάρτα Αγρότη.

Ερώτηση που έχει κατατεθεί στην Ελληνική Βουλή από τον Κυριάκο Βελόπουλο σχετικά με τα θέματα «Για πρόβλημα ρευστότητας κάνουν λόγο οι αγρότες». Ακολουθεί αναλυτικά η ερώτηση:

Κύριε Υπουργέ,

Ένα ακόμη πρόβλημα ενδέχεται να δημιουργηθεί φέτος, αν το ΥΠΑΑΤ δεν επιταχύνει τις εξελίξεις σχετικά με την Κάρτα Αγρότη. Ο εν λόγω θεσμός είναι ένα καθόλα χρήσιμο εργαλείο, που θα καλύπτει ανάγκες ρευστότητας χιλιάδων παραγωγών. Έτσι, αν το ΟΣΔΕ καθυστερήσει, τότε, νομοτελειακά, καθυστερεί και η ενεργοποίηση ανανέωσης της Κάρτας Αγρότη. Γι’ αυτό, οι παραγωγοί ζητούν να επιτρέψουν οι αρμόδιοι την ανανέωση των υπολοίπων καρτών σύμφωνα με τις κάρτες της προηγούμενης χρονιάς 2020, όπως είχε γίνει και πέρυσι, λόγω των οικονομικών δυσκολιών των παραγωγών.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεσθε να μεριμνήσετε άμεσα και καταλλήλως, ώστε να δοθεί λύση στο ανωτέρω αναφερόμενο πρόβλημα, που αφορά στην έγκαιρη ανανέωση της Κάρτας Αγρότη και απασχολεί χιλιάδες Έλληνες αγρότες;