Κων. Μπούμπας: Άμεση ανάγκη αποζημίωσης των πατατοπαραγωγών της Άνω Βροντούς

Την αποζημίωση των πατατοπαραγωγών της Άνω Βροντούς για την τεράστια ποσότητα άνω των δέκα τόνων της παραγωγής τους, που παραμένει αδιάθετη ζητάει Κωνσταντίνος Μπούμπας

Την αποζημίωση των πατατοπαραγωγών της Άνω Βροντούς για την τεράστια ποσότητα άνω των δέκα τόνων της παραγωγής τους, που παραμένει αδιάθετη ζητάει ο βουλευτής Σερρών της Ελληνικής Λύσης Κωνσταντίνος Μπούμπας, με ερώτηση, που κατέθεσε προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

“Η πανδημία που προκάλεσε ο ιός «Covid-19» έχει επηρεάσει έντονα τη δυνατότητα να απορροφηθεί η πατάτα και να διατεθεί στη αγορά. Οι έμποροι δεν εκδηλώνουν ενδιαφέρον αγοράς για την τοπική παραγωγή και η ελάχιστη ζήτηση που υπάρχει, είναι σε εξευτελιστική τιμή, η οποία δεν καλύπτει, ούτε τα έξοδα καλλιέργειας. Όσο αυξάνεται η θερμοκρασία, οι πατάτες αλλοιώνονται και σε λίγο καιρό, δεν θα μπορούν πλέον να πουληθούν, οπότε, θα καταλήξουν σε χωματερές” υποστηρίζει -μεταξύ άλλων- ο κ.Μπούμπας επισημαίνοντας “τις σοβαρότατες δυσμενείς επιπτώσεις στην οικονομική κατάσταση των κατοίκων της Άνω Βροντούς, αφού η πλειοψηφία τους είναι, ως επί το πλείστον, πατατοπαραγωγοί”.