Πρόβλημα και πάλι στον ΟΠΕΚΕΠΕ, κίνδυνος ξανά για τις επιδοτήσεις

Αναστάτωση επικρατεί και πάλι στον αγροτικό κόσμο, διότι κάθε χρόνο μέσα στον Ιανουάριο - Φεβρουάριο πληρώνονταν οι πρώτες συνδεδεμένες ενισχύσεις.

Ερώτηση που έχει κατατεθεί στην Ελληνική Βουλή από τον Κυριάκο Βελόπουλο  σχετικά με το θέμα «Πρόβλημα και πάλι στον ΟΠΕΚΕΠΕ, κίνδυνος ξανά για τις επιδοτήσεις». Ακολουθεί αναλυτικά η ερώτηση:

Κύριε Υπουργέ,

Αναστάτωση επικρατεί και πάλι στον αγροτικό κόσμο, διότι κάθε χρόνο μέσα στον Ιανουάριο - Φεβρουάριο πληρώνονταν οι πρώτες συνδεδεμένες ενισχύσεις. Φέτος με βάση τη σημερινή κατάσταση και την κατάσταση που επικρατεί στο μηχανογραφικό σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ, είναι αμφίβολο αν θα πληρωθούν κανονικά οι δικαιούχοι που δεν πληρώθηκαν την Ενιαία Ενίσχυση του 2021. Προβλήματα επίσης θα προκύψουν και με τα επικείμενα προγράμματα που αναμένουν τις προσκλήσεις εντός του επόμενου χρονικού διαστήματος, τα βιολογικά και «νιτρορύπανση», αφού αυτά τα προγράμματα χρησιμοποιούν την πλατφόρμα του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεστε να μεριμνήσετε σχετικά, ώστε ΥΠΑΤ και ΟΠΕΚΕΠΕ να δώσουν επιτέλους τη δέουσα προσοχή και να λάβουν τις κατάλληλες αποφάσεις, για να αποτραπεί ο ορατός κίνδυνος να μείνουν απλήρωτοι εκ νέου χιλιάδες παραγωγοί της χώρας μας;