Κινητοποιήσεις πυρόπληκτων αγροτοκτηνοτρόφων Βόρειας Εύβοιας

Πρόσφατα το Δ.Σ. του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Μαντουδίου – Λίμνης - Αγ. Άννας στη Βόρεια Εύβοια κατά τη διάρκεια συνεδρίασής του κατέληξε ότι σημαίνοντα ζητήματα των αγροτών, των κτηνοτρόφων και των μελισσοκόμων .

Ερώτηση που έχει κατατεθεί στην Ελληνική Βουλή από τον Κυριάκο Βελόπουλο σχετικά με το θέμα   «Κινητοποιήσεις πυρόπληκτων αγροτοκτηνοτρόφων Βόρειας Εύβοιας». Ακολουθεί η ερώτηση:

Κύριε Υπουργέ,

Πρόσφατα το Δ.Σ. του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Μαντουδίου – Λίμνης - Αγ. Άννας στη Βόρεια Εύβοια κατά τη διάρκεια συνεδρίασής του κατέληξε ότι σημαίνοντα ζητήματα των αγροτών, των κτηνοτρόφων και των μελισσοκόμων της ευρύτερης περιοχής δεν έχουν δρομολογηθεί ακόμη προς επίλυση. Συγκεκριμένα, προτάσσει ως κύρια ζητήματα και ταυτοχρόνως ως ανεκπλήρωτα αιτήματα τα εξής: α) Οι κτηνοτρόφοι και οι μελισσοκόμοι δεν έχουν ακόμη λάβει τροφές για τα κοπάδια τους, με συνέπεια το κόστος των τροφών ολοένα και να αυξάνεται, β) οι τιμές στα αγροτικά μέσα και εφόδια, ιδιαίτερα στα λιπάσματα, έχουν διπλασιαστεί και τριπλασιαστεί σε ορισμένα είδη, γ) το ρεύμα, το οποίο με τη ρήτρα αναπροσαρμογής και τις απανωτές αυξήσεις θα επιβαρύνει κατά 50-70% επιπλέον την τιμή του ρεύματος και δ) το ζήτημα του αγροτικού πετρελαίου, το οποίο κινείται σε τιμές πάνω από 1,50 ευρώ το λίτρο, όταν ο μέσος όρος της τιμής του αγροτικού πετρελαίου στην Ε.Ε. βρίσκεται κάτω από 1 ευρώ.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεστε όπως ενεργήσετε δεόντως, προκειμένου τα φλέγοντα ζητήματα, τα οποία επηρεάζουν τη διαβίωση των πληγέντων αγροτών, κτηνοτρόφων και μελισσοκόμων Βόρειας Εύβοιας ξεπεραστούν δια στοχευμένων ενεργειών και λύσεων υποστήριξης και ανακούφισης;