Διαμαρτύρονται έντονα οι αγρότες της Λέσβου

Πολλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφοι του νησιού, οι οποίοι βλέπουν το εισόδημά τους να εξανεμίζεται από την επίθεση που δέχονται πρώτα με τον καλπασμό των τιμών σε ζωοτροφές, λιπάσματα, αγροτικά μέσα και εφόδια.

Eρώτηση που έχει κατατεθεί στην Ελληνική Βουλή από τoν Κυριάκο Βελόπουλο σχετικά με το θέμα «Διαμαρτύρονται έντονα οι αγρότες της Λέσβου».

Ακολουθεί η ερώτηση:

Κύριε Υπουργέ,

Πολλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφοι του νησιού, οι οποίοι βλέπουν το εισόδημά τους να εξανεμίζεται από την επίθεση που δέχονται πρώτα με τον καλπασμό των τιμών σε ζωοτροφές, λιπάσματα, αγροτικά μέσα και εφόδια και δεύτερον από τις τεράστιες ανατιμήσεις σε οικιακό και αγροτικό ρεύμα, στο πετρέλαιο θέρμανσης, στο πετρέλαιο κίνησης και την μεγάλη ακρίβεια στα είδη λαϊκής κατανάλωσης. Συμπερασματικά, τονίζουν ότι μόνο με γενναία μείωση του κόστους παραγωγής, εγγυημένες τιμές για τα προϊόντα τους, ουσιαστική και πλήρη προστασία από φυσικές καταστροφές και ζωονόσους, δραστική μείωση στην ενέργεια και αφορολόγητο πετρέλαιο θα μπορέσουν να μείνουν στα χωράφια και στις δουλειές τους για να συνεχίσουν να παράγουν. Διεκδικούν την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων για την καρπόπτωση της ελιάς μετά από τους ισχυρούς ανέμους που έπληξαν το νησί, εγγυημένες τιμές παραγωγού για τα προϊόντα που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα αφήνουν ένα αξιοπρεπές εισόδημα, παράταση για τη διόρθωση των λαθών στους δασικούς χάρτες χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεσθε να λάβετε την απαραίτητη πρόνοια, ώστε να ικανοποιηθούν άμεσα τα δίκαια αιτήματα των αγροτών στο ακριτικό νησί της Λέσβου;