Αύξηση του κόστους δηλώσεων ΟΣΔΕ για 650.000 αγρότες

Μεγάλη είναι η αντίδραση από την πλευρά των συνεταιριστικών ενώσεων για την αλλαγή του καθεστώτος πιστοποίησης των κέντρων υποβολής δηλώσεων (ΚΥΔ) από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Ερώτηση που έχει κατατεθεί στην Ελληνική Βουλή από τον Κυριάκο Βελόπουλο σχετικά με το θέμα «Αύξηση του κόστους δηλώσεων ΟΣΔΕ για 650.000 αγρότες». Ακολουθεί η ερώτηση:

Κύριε Υπουργέ,

Μεγάλη είναι η αντίδραση από την πλευρά των συνεταιριστικών ενώσεων για την αλλαγή του καθεστώτος πιστοποίησης των κέντρων υποβολής δηλώσεων (ΚΥΔ) από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. σχετικά με την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων των αγροτών που αφορούν τις επιδοτήσεις. Η αλλαγή αυτή θα οδηγήσει στην αύξηση του κόστους, προκαλώντας μεγαλύτερη οικονομική ασφυξία στον ήδη επιβαρυμένο πρωτογενή τομέα, διότι οι αγρότες θα κληθούν να επωμισθούν το επιπλέον κόστος, προκειμένου να εισπράξουν την επιδότηση τον Οκτώβριο.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Προτίθεσθε να προβείτε σε τροποποίηση της εγκυκλίου με την οποία θα γίνει προσπάθεια αλλαγών, βελτιώσεων και επεξηγήσεων, λόγω και του πλήθους των αντιδράσεων των αγροτών;
  1. Θα μεριμνήσετε άμεσα για τις αλλαγές που θα ανεβάσουν τα κόστη των δηλώσεων σε μια κρίσιμη περίοδο για τον πρωτογενή τομέα, συνυπολογίζοντας και το επιπλέον κόστος σε μισθούς κ. ά;