Η AGCO επικεντρώνεται στην ανάπτυξη τεχνολογίας αποθήκευσης σιτηρών
AGCO αποθήκευσης σιτηρών

Η AGCO και η 151 Research είχαν προηγουμένως μια αποκλειστική τεχνολογική συνεργασία για την ανάπτυξη της παρακολούθησης κόκκων ακριβείας GSI GrainViz, η οποία δίνει στους καλλιεργητές και τους εμπορικούς φορείς προηγμένη εικόνα για την περιεκτικότητα σε υγρασία των κόκκων στους κάδους αποθήκευσης χάλυβα.

Η GSI, κατασκευαστής συστημάτων χειρισμού και αποθήκευσης σιτηρών, είναι μια μάρκα AGCO. Η AGCO αναφέρει ότι το GrainViz είναι ένα άλλο παράδειγμα της δέσμευσης της AGCO και της GSI να φέρει στους αγρότες την τεχνολογική καινοτομία. Σύμφωνα με την AGCO, η εξαγορά της 151 Research θα επιτρέψει στην εταιρεία να συνεχίσει την ανάπτυξη του GrainViz και να επεκταθεί σε νέες λύσεις.

GrainViz
Το GrainViz βοηθά τους αγρότες να παρακολουθούν τη διατήρηση της βέλτιστης περιεκτικότητας σε υγρασία των αποθηκευμένων κόκκων, το οποίο είναι το κλειδί για την προστασία της ποιότητας των σιτηρών. Φέρνει στους καλλιεργητές προηγμένη εικόνα για την περιεκτικότητα σε υγρασία των σιτηρών σε έναν κάδο αποθήκευσης χάλυβα.

Τρισδιάστατος χάρτης υγρασίας

Το GSI GrainViz δημιουργεί έναν τρισδιάστατο χάρτη υγρασίας που εμφανίζεται σε μια οθόνη υπολογιστή ή σε άλλη συσκευή, χρησιμοποιώντας τεχνολογία παρόμοια με εκείνη μιας μαγνητικής τομογραφίας ή CT scan. Σύμφωνα με την AGCO, βασίζεται στην απεικόνιση που αναπτύχθηκε αρχικά για την ανίχνευση καρκίνου του μαστού.

Χρησιμοποιώντας το GrainViz, οι χειριστές μπορούν να δουν την περιεκτικότητα σε υγρασία του κόκκου, που υποδεικνύεται από διαφορετικά χρώματα και τη θέση του μέσα στη μάζα κόκκων. Η αρχική εστίαση θα είναι σε κάδους διαμέτρου κάτω των 78 ποδιών.

Εξοικονομήστε ενέργεια βελτιστοποιώντας τους θαυμαστές

Η AGCO λέει ότι οι αγρότες εξοικονομούν ενέργεια βελτιστοποιώντας τους θαυμαστές με βάση την κατάσταση των σιτηρών και τον τοπικό καιρό για να εξαλείψουν την υπερβολική ξήρανση.

Η λεπτομερής τρισδιάστατη εικόνα παρέχει επίσης στους αγρότες μια σαφή εικόνα του αποθέματός τους και εξαλείφει την ανάγκη εισαγωγής κάδου για φυσική μέτρηση. Πιθανά προβλήματα μπορούν να αντιμετωπιστούν πριν γίνουν πρόβλημα και επηρεάζουν την ποιότητα των σιτηρών.

Η πύλη πελατών του συστήματος διευκολύνει την απομακρυσμένη παρακολούθηση και διαχείριση των συνθηκών σιτηρών και τη λήψη λεπτομερών αναφορών αποθέματος μέσω οποιασδήποτε συσκευής με δυνατότητα Web.

Αισθητήρες αντί για συστήματα καλωδίων

Σύμφωνα με την AGCO, το GrainViz διαφέρει από άλλες λύσεις στον τρόπο που χρησιμοποιεί αισθητήρες. Η τρέχουσα τεχνολογία βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε συστήματα καλωδίων για την παρακολούθηση της θερμοκρασίας των κόκκων σε κοντινή απόσταση από τα καλώδια. Αυτό, ωστόσο, αφήνει την πλειονότητα των δημητριακών ανεξέλεγκτη, λέει η AGCO. Το GrainViz χρησιμοποιεί αισθητήρες τοποθετημένους στο εσωτερικό των τοιχωμάτων του δοχείου κόκκων που στέλνουν και λαμβάνουν σήματα, οι οποίοι χρησιμοποιούνται για την κατασκευή της τρισδιάστατης εικόνας.

Όταν εντοπίζεται πιθανό πρόβλημα υγρασίας που θα μπορούσε να οδηγήσει σε αλλοίωση των κόκκων, το σύστημα στέλνει ειδοποιήσεις μέσω email, γραπτού μηνύματος ή τηλεφωνικών κλήσεων. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται κανένας να εισέλθει σε κάδο για να ελέγξει τις συνθήκες των σιτηρών.

Ευρύτερη κυκλοφορία του GrainViz το 2021

Η AGCO σκοπεύει να διατηρήσει τους 151 υπαλλήλους της 151 Research και να διατηρήσει το γραφείο Winnipeg ως το κέντρο της τεχνολογίας έξυπνων σιτηρών. Η ομάδα ολοκληρώνει μια αρχική κυκλοφορία του GrainViz σε περιορισμένο αριθμό κάδων αυτό το φθινόπωρο. Μια ευρύτερη εκτόξευση προγραμματίζεται πριν από τη συγκομιδή του 2021. Οι πληροφορίες τιμολόγησης δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις