Η Sakata Seed αναπτύσσει ποικιλίες φραουλας F1 για παγκόσμια αγορά

Η ιαπωνική εταιρεία Sakata Seed Corporation ανακοίνωσε σχέδια για την ανάπτυξη ποικιλιών φράουλας σπόρων F1 κατάλληλες για καλλιέργεια θερμοκηπίου. Οι νέες ποικιλίες θα συνδυάζουν τη μοναδική γεύση φραουλών με τη δυνατότητα μεταφοράς και την αντοχή στις ασθένειες.

Οι ιαπωνικές ποικιλίες φράουλας επαινούνται διεθνώς για τη νόστιμη γεύση τους. Χαρακτηρίζονται όμως και από την απαλότητά τους, η οποία δημιουργεί προβλήματα όσον αφορά τη διάρκεια ζωής και τη μεταφορά. Επιπλέον, οι ασθένειες που είναι πιθανό να προκαλέσουν προβλήματα κατά την καλλιέργεια διαφέρουν ανά περιοχή.

Η Sakata είπε ότι θέλει να αναπαράγει ποικιλίες φράουλας που εξισορροπούν την εξαιρετική γεύση που είναι μοναδική για τις ιαπωνικές φράουλες και τη δυνατότητα μεταφοράς, και οι οποίες διαθέτουν ανθεκτικότητα στις ασθένειες που απαιτείται στις περιοχές όπου καλλιεργούνται.

Η εταιρεία έχει ήδη ξεκινήσει δοκιμαστική παραγωγή ποικιλιών F1 σε παγκόσμια κλίμακα. Στόχος της είναι να εμπορευματοποιήσει τις νέες ποικιλίες μέσα στα επόμενα χρόνια.

Η ανάπτυξη ποικιλιών φράουλας F1 θα έχει σημαντικά πλεονεκτήματα για τους καλλιεργητές. Οι σπόροι είναι πιο εύκολο και οικονομικότερο να πολλαπλασιαστούν από τα φυτικά μοσχεύματα που χρησιμοποιούνται σήμερα. Επιπλέον, οι νέες ποικιλίες θα είναι πιο ανθεκτικές στις ασθένειες, γεγονός που θα μειώσει το κόστος των φυτοφαρμάκων.

Η Sakata είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες σπόρων στον κόσμο. Η εταιρεία έχει έδρα στην Ιαπωνία και δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 80 χώρες.

Δυνατότητες πολλαπλασιαζόμενων με σπόρους ποικιλιών φράουλας

Αντίθετα, η χρήση φράουλας που πολλαπλασιάζονται με σπόρους μειώνει την εργασία στην καλλιέργεια, όπως η διαχείριση των μητρικών φυτών, η διαχείριση της μόλυνσης από παράσιτα και ασθένειες κατά τη διατήρηση των μητρικών φυτών και η συγκομιδή των παιδικών φυτών.
Αυτό οδηγεί επίσης σε μείωση των ποσοτήτων των φυτοφαρμάκων που χρησιμοποιούνται. Επιπλέον, η χρήση του πολλαπλασιασμού των σπόρων μειώνει σημαντικά την περίοδο για την εκτροφή νεαρών φυτών σε περίπου 2 έως 3 μήνες, σε σύγκριση με περισσότερους από 6 μήνες με αγενή πολλαπλασιασμό.
Κατά τον πολλαπλασιασμό με δρομείς, η εποχή για την εκτροφή νεαρών φυτών είναι περιορισμένη. Από την άλλη, όταν χρησιμοποιείται πολλαπλασιασμός σπόρων, είναι εύκολο να ελέγχονται οι περίοδοι σποράς και εκτροφής δενδρυλλίων.


Ως εκ τούτου, εκτός από τη χρήση για κανονικές καλλιέργειες θερμοκηπίου, ο πολλαπλασιασμός των σπόρων είναι επίσης κατάλληλος για χρήση σε πλήρως κλειστά εργοστάσια φυτών όπου ο ρυθμός κύκλου εργασιών και η κερδοφορία έχουν προτεραιότητα.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις