Bayer: Πιλοτική εφαρμογή εργαλείου τεχνητής νοημοσύνης για τη γεωργία

Το σύστημα έχει εκπαιδευτεί από γεωπόνους της Bayer και από ιδιόκτητα δεδομένα προς όφελος των αγροτών, των γεωπονικών συμβούλων και άλλων χρηστών του κλάδου.

Η Bayer ανακοίνωσε την πιλοτική εφαρμογή ενός εξειδικευμένου συστήματος GenAI, το οποίο, όπως δήλωσε, θα ωφελήσει τους αγρότες και τους γεωπόνους ανώτερου επιπέδου στην καθημερινή τους εργασία.

Η εταιρεία δήλωσε ότι χρησιμοποιούσε ιδιόκτητα γεωπονικά δεδομένα για να εκπαιδεύσει ένα μεγάλο «γλωσσικό μοντέλο» (LLM) με χρόνια εσωτερικών δεδομένων, γνώσεις από χιλιάδες δοκιμές στο τεράστιο δίκτυο δοκιμών της και αιώνες συνολικής εμπειρίας από γεωπόνους της Bayer σε όλο τον κόσμο.

Το αποτέλεσμα, όπως είπε, ήταν ένα σύστημα εμπειρογνωμόνων που απαντούσε γρήγορα και με ακρίβεια σε ερωτήσεις που αφορούσαν τη γεωπονία, τη διαχείριση των γεωργικών εκμεταλλεύσεων και τα γεωργικά προϊόντα της Bayer.

"Το μοναδικό μας σύστημα GenAI έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετήσει τους γεωπόνους και να ωφελήσει τους αγρότες σε όλο τον κόσμο, προωθώντας περαιτέρω την τεχνητή νοημοσύνη ως απαραίτητη τεχνολογία για τη γεωργία", δήλωσε η Amanda McClerren, CIO και επικεφαλής του ψηφιακού μετασχηματισμού και της πληροφορικής του τμήματος Crop Science της Bayer.

"Θα συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε την παραδοσιακή τεχνητή νοημοσύνη για την ανάπτυξη καλύτερων προϊόντων, και είμαστε επίσης δεσμευμένοι να αξιοποιήσουμε τη νέα τεχνολογία GenAI με έναν προσεγμένο τρόπο που συμπληρώνει και υποστηρίζει τους ειδικούς γνώστες σε όλο τον κλάδο, προσφέροντας αξία στους αγρότες και σε όσους τους εξυπηρετούν".

Η Bayer, η οποία αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τη Microsoft ως κορυφαίο τεχνολογικό εταίρο και την Ernst & Young (EY) ως βιομηχανικό εταίρο, δήλωσε ότι διερευνά τρόπους ενσωμάτωσης του ειδικού συστήματος GenAI στις ψηφιακές προσφορές της και ότι η εταιρεία αναμένει "ευρείες ευκαιρίες συνεργασίας" με άλλες γεωργικές προσφορές και εταίρους.

Η Bayer δήλωσε ότι το εργαλείο θα ωφελήσει εκατομμύρια μικροκαλλιεργητές στο μέλλον, εκδημοκρατίζοντας την πρόσβαση σε γεωπονικές συμβουλές και πληροφορίες για τα προϊόντα που είναι ζωτικής σημασίας για τη σίτιση των κοινοτήτων και τη βελτίωση της παγκόσμιας επισιτιστικής ασφάλειας.

"Η τεχνητή νοημοσύνη και η αυτοματοποίηση βοηθούν τις γεωργικές εκμεταλλεύσεις όλων των μεγεθών να παράγουν περισσότερα, ενώ χρησιμοποιούν λιγότερους φυσικούς πόρους, και αρχίζουμε να βλέπουμε πώς μπορούν να βελτιώσουν τη λήψη αποφάσεων σχεδόν σε κάθε αγροτεμάχιο", δήλωσε ο Ranveer Chandra, διευθύνων σύμβουλος, έρευνα για τη βιομηχανία και CTO, αγροδιατροφή στη Microsoft.

"Με τα πλεονεκτήματα της Bayer στην επιστήμη των δεδομένων, την ψηφιακή τεχνολογία και κυρίως την τεχνογνωσία της γεωπονίας, είμαστε στην ευχάριστη θέση να συμβάλλουμε σε ένα σύστημα εμπειρογνωμόνων που θα κάνει τη γεωπονική κατανόηση πιο προσιτή και θα δώσει τη δυνατότητα σε όσους είναι υπεύθυνοι για τη διατροφή του πλανήτη".

Η Bayer δήλωσε ότι στοχεύει να επεκτείνει την πιλοτική εφαρμογή του συστήματος εμπειρογνωμόνων GenAI σε επιλεγμένους γεωπόνους και ενδεχομένως σε αγρότες ήδη από φέτος, ενώ συνεχίζει να προωθεί ένα ξεχωριστό πρωτότυπο GenAI που επιτρέπει στους χρήστες να υποβάλλουν απευθείας ερωτήματα στα δικά τους αγροτικά δεδομένα.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις