Η New Holland γιορτάζει την 20η Επέτειο των εμβληματικών θεριζοαλωνιστικών μηχανών CX

Η NewHolland γιορτάζει την 20η Επέτειο της σειράς CX, της ναυαρχίδας των θεριζοαλωνιστικών μηχανών, η οποία  έθεσε τα υψηλά στάνταρτ στην κατηγορία των αλωνιστικών μηχανών συμβατικής λειτουργίας. Από την παρουσίασή της, ανεβάζει συνεχώς τον πήχη στην απόδοση, την ευελιξία και την ποιότητα συγκομιδής. Ένας πραγματικός ηγέτης στην τεχνολογία, η CX έχει ξεπεράσει τα όρια της καινοτομίας, συλλέγοντας 33 σημαντικά βραβεία κατά την διάρκεια της μακράς πορείας της. Οι περισσότερες από 20.000 πωλήσεις παγκοσμίως, μαρτυρούν μία επιτυχία που συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Η θεριζοαλωνιστική CX εκτέθηκε στο περίπτερο της NewHolland στην έκθεση SIMA 2022 σε μία ειδική εμφάνιση που τιμά αυτό το σημαντικό ορόσημο.

Ο LarsSorensen, Διευθυντής Παραγωγής Θεριζοαλωνιστικών NewHolland παγκοσμίως, είπε: «Όταν παρουσιάσαμε την CX, το 2002, έκανε τεράστια εντύπωση από την  πρώτη ματιά, με τις καμπύλες γραμμές σπάζοντας την παράδοση του τετραγωνισμένου σχήματος των θεριζοαλωνιστικών μηχανών της εποχής. Ήταν η αρχή μίας σειράς θεριζοαλωνιστικών μηχανών που συνεχίζει να εισάγει αμέτρητες πρωτοποριακές καινοτομίες και έχει γίνει το πιο βραβευμένο μηχάνημα παγκοσμίως».

Μία ιστορία πρωτοποριακών καινοτομιών που βασίζονται σε μία ισχυρή κληρονομιά

Η CX, ναυαρχίδα των θεριζοαλωνιστικών μηχανών, γεννήθηκε έχοντας κληρονομήσει την υπεροχή των μηχανών συγκομιδής της NewHolland, η οποία περιλαμβάνει πρωτοποριακά χαρακτηριστικά, όπως ο περιστροφικός διαχωριστήρας που παρουσιάστηκε το 1972, το ενσωματωμένο υποβραχιόνιο από το 1993 και την μεγαλύτερη τρόμπα αλωνισμού στην κατηγορία, με διάμετρο 750mm, που ξεκίνησε το 2001.

Η 20ετής ιστορία της CX χαρακτηρίζεται από τις σημαντικότερες διακρίσεις κύρους στην κατηγορία, συμπεριλαμβανομένου του τίτλου «Μηχάνημα της Χρονιάς» (MachineoftheYear) στην έκθεση Agritechnica και των βραβείων καινοτομίας στην έκθεση SIMA. Ήταν το πρώτο μηχάνημα που σχεδιάστηκε για λειτουργία σε περιβάλλον γεωργίας ακριβείας και μόνο τα τελευταία 10 χρόνια, η παραγωγικότητά του αυξήθηκε κατά 17% και η εξαιρετική ευελιξία του από καλλιέργεια σε καλλιέργεια βελτιώθηκε ακόμη περισσότερο. 

Η σειρά CX δεν σταμάτησε ποτέ να καινοτομεί και το 2020 κυκλοφόρησε στην αγορά την κλιμακωτή τρόμπα Ultra-FlowTM, την πρώτη νέα ιδέα για τρόμπα από την κυκλοφορία των αυτοκινούμενων θεριζοαλωνιστικών το 1952.  Αυτός ο μοναδικός σχεδιασμός της τρόμπας αλωνισμού, ο οποίος χρησιμοποιεί 16% λιγότερη ισχύ, μειώνοντας την κατανάλωση καυσίμου και αυξάνοντας την απόδοση της θεριζοαλωνιστικής έως 15%, βραβεύτηκε με το Ασημένιο Μετάλλιο στα βραβεία καινοτομίας της έκθεσης Agritechnica 2019. Η CX είναι ένας πραγματικός τεχνολογικός ηγέτης, με την εφαρμογή της προηγμένης τεχνολογίας ανάλυσης θρεπτικών συστατικών Nutrisense που βοηθά τους αγρότες να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις για να εμπορεύονται τις σοδειές τους πιο κερδοφόρα, πρόσθεσε ένα Ασημένιο Μετάλλιο καινοτομίας, από την έκθεση SIMA 2021, στο γεμάτο βραβεία ιστορικό της.

Σήμερα η θεριζοαλωνιστική CX παραμένει στην κορυφή του παιχνιδιού, προσφέροντας στους πελάτες της το πρωτοποριακό σύστημα αυτόματης προσαρμογής της ταχύτητας των αλόγων Opti-Speed™, τα νέα συστήματα SmartTrax™, Opti-Fan™, Opti-Clean™ και Opti-Spread™, την καλύτερη άνεση στην κατηγορία της καμπίνας HarvestSuiteTM UltraCab, την ισχύ και την οικονομία καυσίμου του κινητήρα HI-eSCRECOBLUE 2.0™ της FPT. Τα οφέλη: εξαιρετική απόδοση, ανώτερη ποιότητα συγκομιδής, χαμηλότερο λειτουργικό κόστος και απόλυτη οδηγική απόλαυση.

Το νέο FD2 FlexDraper® προσφέρει υψηλή παραγωγικότητα και ταχύτητα

Η CX είναι τώρα διαθέσιμη με το ολοκαίνουργιο μαχαίρι FD2 FlexDraper, από την συνεργασία της NewHolland με την MacDonIndustries, το οποίο διαθέτει μία μοναδική απόκριση πλεύσης, περισσότερη ευελιξία και απόλυτη ικανότητα κοπής για να προσφέρει μία ανώτερη εμπειρία συγκομιδής. Σχεδιασμένο με στόχο να διευκολύνει την συγκομιδή, το FD2 FlexDraper απαλλάσσει τους χειριστές από το άγχος, ενσωματώνοντας την εύκολη ρύθμιση και λειτουργία.

Το μοντέλο FD2 FlexDraper χρησιμοποιεί το σύστημα MacDonActiveFloatSystem, το οποίο διασφαλίζει ότι η απόκριση του συστήματος πλεύσης στις διακυμάνσεις του εδάφους, δημιουργεί έως και 70% περισσότερη ευκαμψία. Το σύστημα κοπής υψηλής ταχύτητας MacDonClearCut™ παρέχει στους πελάτες την απαραίτητη ισχύ, ταχύτητα  και αντοχή για τις πιο δύσκολες συνθήκες κοπής. Το σύστημα MacDonActiveCropFlow το οποίο είναι μέρος του εξοπλισμού στο μοντέλο FD2 FlexDraper, τροφοδοτεί με υλικό κατά μήκος των πλαϊνών ταινιών μεταφοράς το σύστημα τροφοδοσίας FeedMax™ για να διασφαλιστεί η αποτελεσματική τροφοδοσία και η βελτιωμένη απόδοση αλωνίσματος.

Η συνεργασία της NewHolland με την MacDonIndustries, ανακοινώθηκε το 2021, ξεκίνησε λόγω κοινού ενδιαφέροντος για την δημιουργία εξοπλισμού συγκομιδής για να βοηθήσει τους αγρότες να αυξήσουν την απόδοση στο χωράφι και να μειώσουν το κόστος λειτουργίας. Αυτό είναι το πρώτο βήμα της συνεργασίας των δύο εταιριών που θα συνεχίσουν να εργάζονται μαζί για την ανάπτυξη των καλύτερων προϊόντων συγκομιδής στην κατηγορία τους.

Ο JoostVannieuwenborgh, Εμπορικός Διευθυντής των θεριζοαλωνιστικών μηχανών είπε: «Η σειρά CX είναι η τελευταία γενιά σε μια μεγάλη σειρά συμβατικών θεριζοαλωνιστικών υψηλής απόδοσης που ξεκίνησε το 2001 με την παρουσίαση των πρώτων μοντέλων CX και χαρακτηρίζεται από συνεχή εφαρμογή καινοτομιών. Η νέα σειρά CX παραμένει πιστή σε αυτή την κληρονομιά. Είναι η συμβατική θεριζοαλωνιστική με την υψηλότερη απόδοση παγκοσμίως, προσφέροντας τις καλύτερες τεχνολογίες της NewHolland».

 

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις