Παγκόσμια γιορτή παρυδάτιων πτηνών

Στο πλαίσιο της στρατηγικής για την προώθηση ειδικών και εναλλακτικών μορφών τουρισμού, βασισμένων στα ιδιαίτερα φυσικά γνωρίσματα των νησιών, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου συμμετέχοντας στην παγκόσμια γιορτή των παρυδάτιων πτηνών 2016 διοργανώνει το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής δύο αυτοτελείς συναντήσεις παρατήρησης πτηνών. 

Η πρώτη συνάντηση για τη γνωριμία με τα παρυδάτια πτηνά του Κόλπου Καλλονής θα πραγματοποιηθεί από τις 08:00-11:00 στο βόρειο παρατηρητήριο της Αλυκής Καλλονής και η δεύτερη από τις 18:00- 20:00 στο δρόμο στη δυτική πλευρά της Αλυκής Καλλονής. 

Για την παρατήρηση πτηνών όπως φλαμίνγκο, αργυροπελεκάνοι, μαυροπελαργοί, κορμοράνοι, αβοκέτες, καλαμοκανάδες, κοκκινοσκέληδες θα χρησιμοποιηθεί εξοπλισμός του Κέντρου (κιάλια, τηλεσκόπια, οδηγοί αναγνώρισης πτηνών). 

Το Κέντρο, που επαναλειτούργησε από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου αυτό τον Αύγουστο, είναι ανοικτό για το κοινό καθημερινά, εκτός Δευτέρας και επίσημων αργιών, κατά τις ώρες: 09:30-13:30 και 18:00-20:00. Το θερινό αυτό ωράριο θα ισχύσει μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου. Για περισσότερες πληροφορίες οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής, στην ιστοσελίδα:www.pvaigaiou.gov.gr/kpekallonis , στη σελίδα στο facebookhttps://www.facebook.com/kpekallonis/ και στο τηλέφωνο 22530-28091.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις