Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας ​16-22/9/​ 2016 με επίκεντρο την Σάμο

Με ρεκόρ εγγραφών αρχίζει στις 16/9 η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας στη χώρα μας. 72 Δήμοι συμμετέχουν μέχρι στιγμής φέρνοντας την Ελλάδα στην πρώτη δεκάδα των συμμετεχόντων χωρών. Με βασικά "όπλα" τις συμμετοχές των Δήμων Τρικκαίων (υποψήφια πόλη για το ευρωπαϊκό βραβείο το 2015) και Σάμου (επίκεντρο των δράσεων για το 2016), αισιοδοξούμε ότι φέτος μπορούμε να φέρουμε το ευρωπαϊκό βραβείο στην Ελλάδα.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ως θεματοφύλακας της προστασίας του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των πολιτών της χώρας μας, θα συμμετέχει ενεργά στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας στο νησί της Σάμου (16-22/09/2016). Ο Δήμος Σάμου έχει ετοιμάσει ένα ιδιαίτερα πλούσιο και ενδιαφέρον πρόγραμμα για όλες της ημέρες της ΕΕΚ.

Στο πλαίσιο αυτό το ΥΠΕΝ διοργανώνει σειρά δράσεων ενημέρωσης,ενώ το διήμερο 21-22/9 θα επισκεφτεί το νησί ο Αν. Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιάννης Τσιρώνης. Συγκεκριμένα την Τετάρτη 21/09/2016 θα πρα​​γματοποιηθούν α) Ημερίδα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου σε συνεργασία με το Υπουργείο παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος κ. Τσιρώνη καθώς και  β) Εγκαίνια των δύο νέων σταθμών ποδηλάτων από Δήμαρχο και Υπουργό.

Επικουρικά, στις δράσεις της εβδομάδας και καθώς ο απώτερος στόχος της εκστρατείας είναι η αλλαγή των συνηθειών των πολιτών και κατ’ επέκταση στην αναβάθμιση της ποιότητας του περιβάλλοντος για τις παρούσες και μελλοντικές γενεές, σε θέματα που αφορούν στις καθημερινές μετακινήσεις τους και στον τρόπο που απολαμβάνουν αλλά και προστατεύουν τον δημόσιο χώρο, το ΥΠΕΝ χρηματοδοτεί την κατασκευή ενός στεγάστρου και σκίασης ποδηλάτων με ενσωματωμένο φωτοβολταϊκό πάνελ για ηλεκτρικά ποδήλατα του Δήμου, ενός στεγάστρου και σκίασης ποδηλάτων για συμβατικά ποδήλατα του Δήμου, 8 πινακίδες σήμανσης για ποδηλατικές και πεζοπορικές διαδρομές και 13 πινακίδες «βαδίσματος» με ενσωματωμένες αποστάσεις σημείων.

 

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις