Αρχίζει σήμερα το Φεστιβάλ «Κερνάμε Ελλάδα»

ΧΑΝΙΑ. Με 120 περίπτερα και λιχουδιές απ΄ όλη την Κρήτηεγκαινιάζεται σήμερα στις 7 το απόγευμα το 2ο Φεστιβάλ Αγροτικών Προιόντων που διοργανώνεται, στο εκθεσιακό κέντρο Αγιάς Χανίων   Με σύνθημα «Κερνάμε Ελλάδα» σκοπεύει να συγκεντρώσει το  ενδιαφέρον Ελλήνων και ξένων τουριστών κι επιχειρηματιών. Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο, τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Στρατηγικού Σχεδιασμού και την  Αναπτυξιακή εταιρία Χανίων.
     Η συμμετοχή φέτος ήταν ιδιαίτερα αυξημένη σε σύγκριση με πέρυσι κι οι αρμόδιοι μιλούν για διπλασιασμό των περιπτέρων. Οι διοργανωτές προτίμησαν να παραχωρήσουν δωρεάν τα περίπτερα αλλά ζητούν συμβολικό αντίτιμο 3 ευρώ στην έκθεση για τους ενήλικες και έχουνελεύθερη είσοδο για παιδιά ως 12 ετών.
     Το τριήμερο φεστιβάλ θα διαρκέσει από σήμερα από τις 5 μ.μ. έως τις 10 μ.μ. ενώ το Σαββατοκύριακο θα είναι ανοιχτό από τις 10 π.μ. έως τις 10 μ.μ. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τιςμοναδικές συνταγές βασισμένες στα παραδοσιακά φαγητά που θα δημιουργήσει η Λέσχη Αρχιμαγείρων  Κρήτης. Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα υπάρχεικαι καλλιτεχνικό πρόγραμμα με παραδοσιακούς κρητικούς και ποντιακούς χορούς και την ορχήστρα του βιολάτορα Περικλή Τζουγανάκη.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις