«Εφαρμογή της Οδηγίας για την περιβαλλοντική ευθύνη σε εθνικό επίπεδο»

 

ΠΑΤΡΑ. Ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο για τις ζημιές στο περιβάλλον; Πως θα εφαρμοστεί η περιβαλλοντική οδηγία για την περιβαλλοντική ευθύνη; Αυτά κι άλλα πολλά ερωτήματα τίθενται εν  όψει της ημερίδας με θέμα: «Εφαρμογή της Οδηγίας για την περιβαλλοντική ευθύνη σε εθνικό επίπεδο».  Η ημερίδα  πραγματοποιείται αύριο Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013, 12:00-19:00 μ. μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων πρώην ΕΛΚΕΠΑ στην Πάτρα.
Το Συντονιστικό  Γραφείο Αντιμετώπισης Περιβαλλοντικών Ζημιών (ΣΥΓΑΠΕΖ) του υπουργείου Ενέργειας Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ), με την υποστήριξη του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (ΕΠΠΕΡΑΑ), σε συνεργασία με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδος – Ιονίου, διοργανώνει ημερίδα - συνάντηση εργασίας.  Η συνάντηση γίνεται στο πλαίσιο των «Δράσεων για την εύρυθμη λειτουργία και αποτελεσματική εκτέλεση του έργου του  ΣΥΓΑΠΕΖ»  
Βασικός στόχος είναι η ενημέρωση των υπηρεσιών, των εμπλεκόμενων φορέων και του κοινού με τη συμμετοχή των οικείων Περιφερειακών Επιτροπών Αντιμετώπισης Περιβαλλοντικών Ζημιών, των φορέων εκμετάλλευσης, των ασφαλιστικών εταιρειών, των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, σε θέματα εφαρμογής της περιβαλλοντικής ευθύνης και του Προεδρικού Διατάγματος 148/2009. Στο πλαίσιο της ημερίδας θα συζητηθούν τα εξής θέματα :
* Ταυτοποίηση της περιβαλλοντικής ζημιάς κατά τους περιβαλλοντικούς ελέγχους και καταλογισμός της περιβαλλοντικής ευθύνης.
* Θεσμικό πλαίσιο εφαρμογής της περιβαλλοντικής ευθύνης και νομικά ζητήματα.
* Ανάλυση και αξιολόγηση του περιβαλλοντικού κινδύνου. Μέθοδοι και διαδικασίες για την αποτίμηση και την αποκατάσταση της περιβαλλοντικής ζημιάς στο νερό, το έδαφος και τη βιοποικιλότητα.
* Εφαρμογή της περιβαλλοντικής ευθύνης στους φορείς εκμετάλλευσης - βιομηχανία.
* Θέματα χρηματοοικονομικής ασφάλειας για την κάλυψη της περιβαλλοντικής ευθύνης, εφαρμογή υποχρεωτικής ασφάλισης.


 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις