Καινοτομία στην Αγροτική Οικονομία

  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Συνάντηση Εργασίας στο Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών - Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης για τη διαμόρφωση των προτεραιοτήτων της Έρευνας και Καινοτομίας στους τομείς της κτηνοτροφίας, των αρωματικών φυτών και της δενδροκομίας.
Η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας οργανώνει συνάντηση εργασίας για την διαμόρφωση των προτεραιοτήτων Έρευνας και Καινοτομίας σχετικά με την πρωτογενή παραγωγή των Τροφίμων και την Αγροβιοτεχνολογία, στους τομείς της κτηνοτροφίας, των αρωματικών φυτών και της δενδροκομίας οι οποίες θα πραγματοποιηθούν:
            * Την Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013  και ώρα 17:00 μ.μ. στον τομέα της κτηνοτροφίας,
            * Την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 11:30 π.μ.στον τομέα των  αρωματικών φυτών,
            * Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 15:00 π.μ στον τομέα της δενδροκομίας.
Όλες οι συναντήσεις θα λάβουν χώρα στο ΕΚΕΤΑ στην αίθουσα σεμιναρίων του Ινστιτούτου Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών στο 6ο χλμ οδού Χαριλάου Θέρμης, στη Θεσσαλονίκη.
Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται στo πλαίσιο της εκπόνησης του Εθνικού Στρατηγικού πλαισίου Έρευνας και Καινοτομίας (Ε.Σ.Π.Ε.Κ) της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας και της προετοιμασίας της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020 με την στρατηγική έξυπνης εξειδίκευσης στο επίκεντρο του σχεδιασμού.
Στις συναντήσεις εργασίας έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν εκπρόσωποι από τον παραγωγικό χώρο που αντιπροσωπεύουν την αλυσίδα των εν λόγω τομέων και της ερευνητικής κοινότητας του χώρου.
 Αντικείμενο της συζήτησης, θα είναι η ανάδειξη των ερευνητικών και τεχνολογικών προτεραιοτήτων και η δημιουργία σχεδίου
δράσεων που αφορούν τους τομείς αυτούς  με κύρια προτεραιότητα την σύνδεση της έρευνας με την παραγωγή  και την ενίσχυση της καινοτομίας στις επιχειρήσεις του τομέα ώστε να καταστεί η χώρα ανταγωνιστική στο παγκοσμιοποιημένο πλέον κοινωνικοοικονομικό σύστημα.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις