Ελάτε να παίξουμε, μαθαίνοντας

Ζυμώματα, παρασκευή κομπόστας, ανάγνωση παιδικών βιβλίων, εργαστήρι φωτογραφίας, είναι μερικές μόνο από τις δράσεις που θ΄αναπτυχθούν την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή στο κτίριο Πρίνσετον. Η εκδήλωση θα διαρκέσει από τις 10 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι κι η είσοδος είναι δωρεάν. Απευθύνεται κυρίως σε παιδιά ηλικίας 5-10 ετών, συνοδευόμενα από τους γονείς.

Όσοι θέλουν να συμμετάσχουν καλό είναι πρώτα να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά ή με γραπτό ηλεκτρονικό μήνυμα για τα διαδραστικά και βιωματικά εργαστήρια που απευθύνονται στα παιδιά και τους γονείς.

Στο χώρο της εκδήλωσης θα λειτουργεί κυλικείο με καφέ  και σνακ,  χριστουγεννιάτικο ανθοπωλείο και stand ενημέρωσης εκπαιδευτικών προγραμμάτων ενώ οι μαθητές θα κερνούν γάλα Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, μελομακάρονα και κουραμπιέδες.

Για την είσοδο στις βιβλιοπαρουσιάσεις δεν χρειάζεται δήλωση συμμετοχής αλλά η χωρητικότητα είναι περιορισμένη και θα τηρείται σειρά προτεραιότητας. Για δηλώσεις συμμετοχής στα εργαστήρια τα τηλέφωνα είναι: 2310 492880, Δευτέρα έως Πέμπτη 8πμ – 6μμ  & Παρασκευή 8πμ-3μμ, E-mail [email protected]


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

10.00  - 10.30     Προσέλευση
11.00 – 12.00     Χριστουγεννιάτικο εργαστήριο αρτοποίησης – ζαχαροπλαστικής με εφαρμογή μέρους του νέου μας προγράμματος «Σιτάρι, από το χωράφι στο τραπέζι μας». Τα παιδιά, μεταξύ των άλλων, θα ζυμώσουν και θα πάρουν μαζί τους, σε ατομικές συσκευασίες, χριστόψωμα ή χριστουγεννιάτικα κουλουράκια που θα ψήσουν στο σπίτι

11.00 – 12.00     Εργαστήριο παρασκευής γιορτινής  κομπόστας μήλων με κανέλα και χριστουγεννιάτικου κηροπήγιου από κόκκινα ή πράσινα μήλα. Τα παιδιά παρασκευάζουν και απολαμβάνουν τη δική τους κομπόστα ενώ επίσης  προετοιμάζουν τα υλικά και δημιουργούν ένα διαφορετικό χριστουγεννιάτικο κηροπήγιο με υπέροχο φυσικό άρωμα.

11.00 – 12.00  "Χριστούγεννα: Μία ευκαιρία για ανάπαυση και σκέψη". Ένα βιωματικό εργαστήριο για τους γονείς που προσκαλεί όλους τους συμμετέχοντες σε μία ενεργή και διαδραστική διαδικασία, με στόχο την ανάδυση και την επεξεργασία ζητημάτων που συνδέονται με τα Χριστούγεννα. Μέσα από μία βιωματική και διαλογική διαδικασία προτείνονται νέοι τρόποι
"ανάπαυσης και σκέψης" στη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων.

Ομιλήτρια, Συντονίστρια Εργαστηρίου: Πελαγία Μαρτιμιανάκη, Ψυχολόγος

11.00 – 11.45    Βιβλιοπαρουσιάσεις ΕκδοτώνΑ. Ψυχογιός, Έλενα Αρτζανίδου, «Άγης, ο Μαθημάγος»Β. Polaris, Χριστίνα Καλαϊτζή, «Μάγισσα Ραδίκλεια»

12.15. – 13.00  Βιβλιοπαρουσιάσεις ΕκδοτώνΑ. Μεταίχμιο, Άρης Δημοκίδης, «Το Πρωτοχρονιάτικο Διαστημόπλοιο»Β. Πατάκης, Άννα Μπονάρου, «Από λευκό χαρτί»

12:30 – 13.00     Στολισμός Χριστουγεννιάτικου δέντρου (το δέντρο θα στολίσουν με στολίδια δικής τους κατασκευής μαθητές της A’ Tάξης Δημοτικού  του Ομίλου Σχολείων Βιωματικής μάθησης στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή)

13.00 – 14.00 
Χριστουγεννιάτικο εργαστήριο αρτοποίησης – ζαχαροπλαστικής με εφαρμογή μέρους του νέου μας προγράμματος «Σιτάρι, από το χωράφι στο τραπέζι μας». Τα παιδιά, μεταξύ των άλλων, θα ζυμώσουν και θα πάρουν μαζί τους, σε ατομικές συσκευασίες, χριστόψωμα ή χριστουγεννιάτικα κουλουράκια που θα ψήσουν στο σπίτι

13.00 – 14.00
Εργαστήριο παρασκευής γιορτινής κομπόστας μήλων με κανέλα και χριστουγεννιάτικου κηροπήγιου από κόκκινα ή πράσινα μήλα. Τα παιδιά παρασκευάζουν και απολαμβάνουν τη δική τους κομπόστα ενώ επίσης  προετοιμάζουν τα υλικά και δημιουργούν ένα διαφορετικό χριστουγεννιάτικο κηροπήγιο με υπέροχο φυσικό άρωμα.

13.00 – 14.00 "Χριστούγεννα: Μία ευκαιρία για ανάπαυση και σκέψη". Ένα βιωματικό εργαστήριο για τους γονείς που προσκαλεί όλους τους συμμετέχοντες σε μία ενεργή και διαδραστική διαδικασία, με στόχο την ανάδυση και την επεξεργασία ζητημάτων που συνδέονται με τα Χριστούγεννα. Μέσα από μία βιωματική και διαλογική διαδικασία προτείνονται νέοι τρόποι
"ανάπαυσης και σκέψης" στη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων.

Ομιλήτρια, Συντονίστρια Εργαστηρίου: Πελαγία Μαρτιμιανάκη, Ψυχολόγος

13:30 - 14:15     Βιβλιοπαρουσιάσεις Εκδοτών Α. Παπαδόπουλος, Μητσιάλη Αλεξάνδρα, «Η κούκλα που ταξίδευε στον κόσμο»Β. Επόμενος Σταθμός, Στέλλα Μιχαηλίδου, «Τζι-Τζιμιτζιχοτζιριά»

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις