«Η Ευλογιά των Μικρών Μηρυκαστικών»

Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Περιφερειακό Παράρτημα Κεντρικής Μακεδονίας, το Εργαστήριο Μικροβιολογίας και Λοιμωδών Νοσημάτων, η Κλινική Παραγωγικών Ζώων του Τμήματος Κτηνιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Α.Π.Θ. και το Τοπικό Κέντρο Ελέγχου Ευλογιάς του Τμήματος Κτηνιατρικής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας διοργνώνουν ημερίδα με θέμα «Η Ευλογιά των Μικρών Μηρυκαστικών».

Η ημερίδα θα λάβει χώρα την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 10:00 π.μ., στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Νέου Δημαρχείου του Δήμου Θεσσαλονίκης (Βασιλέως Γεωργίου 1Α).

Το αντικείμενο της Ημερίδας καθίσταται εξαιρετικά επίκαιρο καθώς η ευλογιά, που αποτελεί μια πολύ επικίνδυνη και μεταδοτική ασθένεια των ζώων, εμφανίστηκε ξανά στη χώρα μας μετά από χρόνια και απειλεί τα πρόβατα και τα κατσίκια με σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις.

Στόχος της Ημερίδας είναι η αναγνώριση των συμπτωμάτων της νόσου και η έγκαιρη λήψη των απαραίτητων μέτρων αντιμετώπισης και πρόληψής της. Απευθύνεται σε κτηνιάτρους,φοιτητές κτηνιατρικής και κτηνοτρόφους. Μετά την ολοκλήρωση των εισηγήσεων θα ακολουθήσουν ερωτήσεις και διεξοδική συζήτηση και θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Πρόγραμμα Ημερίδας

 10:00-10:30  Προσέλευση – Χαιρετισμοί
 10:30 – 11:00  «Ευλογιά των μικρών μηρυκαστικών (χαρακτηριστικά του ιού, παθογόνος δράση, μετάδοση, ιστορικό, εργαστηριακή διάγνωση)», Δρ. Παπαναστασοπούλου Μαρία, Κτηνίατρος, Αν. Καθηγήτρια, Διευθύντρια του Εργαστηρίου Μικροβιολογίας και Λοιμωδών Νοσημάτων, Τμήμα Κτηνιατρικής, Σχολή Επιστημών Υγείας, Α.Π.Θ.
 11:00 – 11:30  «Ευλογιά των μικρών μηρυκαστικών (κλινική εικόνα, διαφορική διάγνωση, οδηγίες πρόληψης)», Δρ. Νεκτάριος Δ. Γιαδίνης, Κτηνίατρος, Επίκουρος Καθηγητής, Κλινική Παραγωγικών Ζώων, Τμήμα Κτηνιατρικής, Σχολή Επιστημών Υγείας, Α.Π.Θ
 11:30 – 12:00  Διάλειμμα
12:00 – 12:30 «Γενικά μέτρα για την καταπολέμηση της Ευλογιάς – Νομικό Πλαίσιο», Σοφία Παρασκευά, Κτηνίατρος, Τοπικό Κέντρο Ελέγχου Ευλογιάς, Π.Ε. Θεσσαλονίκης, Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, Τμήμα Κτηνιατρικής.
12:30 – 13:00 «Έλεγχος της επιδημίας Ευλογιάς στο Νομό Θεσσαλονίκης», Ευάγγελος Τσιαμάδης, Κτηνίατρος M.Sc., Τοπικό Κέντρο Ελέγχου Ευλογιάς, Π.Ε. Θεσσαλονίκης, Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, Τμήμα Κτηνιατρικής.
13:00 – 14:00 Συζήτηση – Συμπεράσματα.
Συντονιστής: Δρ. Άγγελος–Λώρης Θώμας, Κτηνίατρος, Μέλος Δ.Ε. Περιφ. Παραρτήματος Κεντρικής Μακεδονίας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε.

Περισσότερες πληροφορίες για την Ημερίδα: ΓΕΩΤ.Ε.Ε./ Παράρτημα Κεντρικής Μακεδονίας: Τηλ. 2310221726, κο. Ν. Γαβαλά, κα. Γ. Δαύκα.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις