ΒορΟινές απολαύσεις με τζαζ μουσική και γεύσεις από το σεφ Βαγγέλη  Δρίσκα


Μουσικές και γεύσεις με τη συνοδεία φημισμένων βορειοελλαδίτικων κρασιών θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρεθούν στις παράλληλες εκδηλώσεις, με την ευκαιρία της έκθεσης «Τα ΒορΟινά» της Ένωσης Οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» που διοργανώνεται για 10η συνεχή χρονιά στην Αθήνα τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου, στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία».

Οι λάτρεις των κρασιών θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν γηγενείς και ξενόφερτες ποικιλίες που καλλιεργούνται στα φημισμένα αμπελοτόπια της Βόρειας Ελλάδας. Οίνοι λευκοί, ροζέ και ερυθροί, νέων και παλαιότερων σοδειών, μονοποικιλιακοί ή από χαρμάνι, ξηροί, αφρώδεις, γλυκείς καθώς και ποικιλία αποσταγμάτων.

Η έκθεση θα είναι ανοικτή για τους επαγγελματίες στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετάνια» από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 6 το απόγευμα, ενώ στη συνέχεια και μέχρι τις 10 το βράδυ θα είναι ανοικτή για το οινόφιλο κοινό (είσοδος 5 ευρώ).
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι λάτρεις των γεύσεων θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους ανθρώπους πίσω από τα αγαπημένα τους κρασιά, να δουν παραγωγούς και να συζητήσουν μαζί τους.



Παράλληλες εκδηλώσεις και σεμινάρια

Με την ευκαιρία της επετείου των 10 χρόνων από την έναρξη των εκδηλώσεων «ΒορΟινά», οι διοργανωτές επιφυλάσσουν φέτος μια ακόμη πιο εμπλουτισμένη οινική εμπειρία για το κοινό, μέσα από τις παράλληλες εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί.

Στόχος των εκδηλώσεων της ΒορΟινής εβδομάδας είναι να αναδείξουν ακόμη περισσότερο το βορειοελλαδίτικο κρασί και τις ποικιλίες του, να μυήσουν τους οινόφιλους στην απόλαυσή του, να δημιουργήσουν μαζί γεύσεις ταιριαστές μέσα από τα μαθήματα μαγειρικής με γνωστούς σεφ. Επίσης, στο φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνονται σεμινάρια για οινόφιλους και επαγγελματίες με θεματολογία που θα αναπτύξουν γνωστοί οινολόγοι και  οινοχόοι και μέσω της οποίας οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν ακόμη καλύτερα τις Βορειοελλαδίτικες ποικιλίες και τα blend τους και θα συμμετέχουν σε κάθετες γευσιγνωσίες.
Παράλληλα, επιλεγμένα εστιατόρια, bars, cafe και wine bars θα προβάλλουν με τον δικό τους τρόπο το βορειοελλαδίτικο κρασί, μέσα από εμπλουτισμένες οινικές λίστες, θεματικές βραδιές και ειδικά μενού που θα ετοιμάσουν προς τιμή των ΒορΟινών, συμμετέχοντας έτσι στην επέτειο των 10 χρόνων.

Χορηγοί επικοινωνίας των ΒορΟινών είναι η εφημερίδα “Καθημερινή”, τα περιοδικά Οινοχόος” και “Γαστρονόμος”, η “Lifo” και το “Hotel & Restaurant”. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο σάιτ www.voroina.gr

Τα ΒορΟινά γιορτάζουν με βραδιά ζωντανής μουσικής με τζαζ

Απόψε, Παρασκευή, με την ευκαιρία της εκδήλωσης της ένωσης οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος», το Wine Booth (Φωκίωνος 12, Σύνταγμα) τιμά το βορειοελλαδίτικο κρασί οργανώνοντας μια βραδιά live jazz.
Από νωρίς το βράδυ ήχοι jazz και latin καθώς και μελωδίες από τον ελληνικό κινηματογράφο θα κατακλύσουν τον πεζόδρομο της Φωκίωνος στο Σύνταγμα. Ο συνθέτης Νίκος Αβατάγγελος θα φροντίσει για τις μουσικές και
το Κτήμα Βουρβουκέλη θα γεμίσει τα ποτήρια μας με τα εξαιρετικά κρασιά του που θα συνοδεύουν την βραδιά. Για πληροφορίες–κρατήσεις στο τηλέφωνο 210 9959544 ή στο email: [email protected].

ΒορΡοινά  …μαθήματα με το σεφ Βαγγέλη Δρίσκα
Αύριο, στο πλαίσιο της ΒορΟινής εβδομάδας, οι ενδιαφερόμενοι θα μάθουν τα μυστικά της προετοιμασίας ενός γευστικού γεύματος από τον διάσημο σεφ Βαγγέλη Δρίσκα στο εστιατόριο Driskas Test Kitchen (Ευσταθίου Λάμψα 19, Αμπελόκηποι).
Οι συμμετέχοντες θα απολαύσουν τις δημιουργίες του σεφ με τη συνοδεία λευκών αρωματικών κρασιών από το Βορειοελλαδίτικο αμπελώνα.Πιάτα με αρώματα, παιχνιδιάρικα, με υλικά από όλο τον κόσμο, που ταιριάζουν υπέροχα με τα κρασιά που θα παρουσιαστούν, ενώ παράλληλα η οινολόγος Χρυσούλα θα δίνει πληροφορίες για την ποικιλία και κάθε
ετικέτα. Τα μαθήματα γεύσεων θα διαρκέσουν δύο ώρες (12:30-14.30) και η τιμή κατ΄ άτομο είναι 60 ευρώ. Για πληροφορίες – κρατήσεις: τηλ. 210 3645777 και στο [email protected].



Το μενού του μαθήματος περιλαμβάνει:
-Σαλάτα με ασιατικά αρώματα και μοσχαρίσια φιλετίνια, συνοδεύεται με Ασύρτικο Πόρτο Καρράς
-Ψητό χαλούμι με πέστο δυόσμου, συνοδεύεται με Μαλαγουζιά Γεροβασιλείου_
-Φιλετάκια σολομού με κρούστα μυρωδικών, συνοδεύεται με Ασύρτικο Κτήμα Παυλίδη
-Κεφτεδάκια μαροκινά αρωματικά με λεμονάτη αιολί, συνοδεύεται με Μαλαγουζιά Κτήμα Άλφα
Κατά τη διάρκεια του μαθήματος γεύσεων θα παρουσιαστούν και θα
δοκιμαστούν κρασιά από τις ακόλουθες ετικέτες:
Κτήμα Άλφα Μαλαγουζιά, Κτήμα Πόρτο Καρράς Μαλαγουζιά, Κτήμα Πόρτο
Καρράς Μελισσάνθη, Κτήμα Γεροβασιλείου Μαλαγουζιά, Κτήμα Γεροβασιλείου
Λευκό, Κτήμα Παυλίδη Ασύρτικο και Κτήμα Βιβλία Χώρα Όβηλος Λευκό.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις