Επαγγελματικές ευκαιρίες του μέλλοντος και ανάπτυξη επιχειρηματικoυ πνευματος

Το Ελληνο-Aμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με την Επιτροπή Ηγεσίας πραγματοποίησαν την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014, ώρα 17:00, στις εγκαταστάσεις της εταιρίας Mercedes-Benz Hellas, την εκδήλωση με θέμα: επαγγελματικές ευκαιρίες του μέλλοντος και ανάπτυξη επιχειρηματικoυ πνευματος.  Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν σε παιδιά αλλά και γονείς -μελών του Επιμελητηρίου – με ανησυχίες για τα μελλοντικά επαγγελματικά βήματα των παιδιών τους, επιτυχημένες ιστορίες ηγεσίας και επαγγελματικής σταδιοδρομίας. Για πρώτη φορά, νέοι από 17 έως 22 ετών είχαν τη μοναδική ευκαιρία να ακούσουν αληθινά παραδείγματα και να κάνουν διάλογο με επιτυχημένα υψηλόβαθμα Διευθυντικά στελέχη σχετικά με την σημερινή αγορά εργασίας, τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν αλλά και τις ευκαιρίες και προκλήσεις που θα τους παρουσιαστούν.

Η εκδήλωση αυτή, ήταν η πρώτη από έναν κύκλο ανάλογων συναντήσεων, όπου θα πραγματοποιούνται σε εγκαταστάσεις σημαντικών εταιριών της χώρας. Στις συναντήσεις αυτές, οι νέοι θα ενημερώνονται από κορυφαία Διευθυντικά Στελέχη, μέλη της Επιτροπής Ηγεσίας, για τις εξελίξεις, τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες του μέλλοντος όσον αφορά στον επαγγελματικό στίβο ενώ ταυτόχρονα έχουν τη δυνατότητα να θέσουν τους προβληματισμούς τους στους ομιλητές στο πλαίσιο ενός εποικοδομητικού διαλόγου.

Το πάνελ της εκδήλωσης απαρτιζόταν από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της  Mercedes-Benz Ελλάς κο Ι. Καλλίγερο, τους Διευθύνοντες Συμβούλους της HOL και της Linkage, κυρίους Α. Κεραστάρη και Α. Μυρόπουλο αντίστοιχα και τον Διευθυντή Marketing & Επικοινωνίας της Mercedes-Benz Ελλάς, κο Π. Ριτσώνη. Οι 200 συμμετέχοντες έθεσαν πλήθος ερωτήσεων στους ομιλητές, οι οποίοι απάντησαν ανοιχτά και ειλικρινά σε όλα τα θέματα που τέθηκαν, ενώ είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τον Δρ. Γιάννη Καλογεράκη, Δ/νοντα Σύμβουλο της εταιρίας JMK Ltd. ο οποίος, έχοντας μακρόχρονη ακαδημαϊκή εμπειρία και εξειδίκευση στην ανθρωποκεντρική προσέγγιση και ανάπτυξη του αθρώπινου δυναμικού, έκλεισε την εκδήλωση με μία ιδιαίτερη και συναισθηματική ομιλία που ενθουσίασε τους παρευρισκόμενους.

Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη της εταιρίας Mercedes-Benz Hellas.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις