4ο Therapy Planet Festival

Στο 4ο Therapy Planet Festival
(Ξενοδοχείο Divani Caravel)
 Την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου στις 12.10 μ.μ.
Αίθουσα 4 (Πέλλα)
Θα παρουσιαστεί η "Σπείρα της Θετικής  Ενέργειας ".

Η δημοσιογράφος- επικοινωνιολόγος Ιφιγένεια Τσαντίλη, στα  πλαίσια του 2ου Therapy Planet Festival που έγινε στην Αθήνα στις 28 Απριλίου 2013, παρουσίασε μια χοροθεραπευτική προσέγγιση την "Σπείρα  της Θετικής Ενέργειας " που έχει βάση στη θεωρία Gestalt , στη Θετική Ψυχολογία και είναι εμπνευσμένη από το πανάρχαιο σύμβολο της σπείρας, τη θεωρία του αστροφυσικού Stephen Hawking  για τις μαύρες τρύπες (Hawking Radiation) και τη στροβιλιζόμενη κίνηση των Σούφι.

Η δημοσιογράφος, που έχει στο ενεργητικό της ανώτερες  σπουδές  χορού στη Σχολή Μορίανοβ, κατά τη διάρκεια του μεταπτυχιακού της στο Πάντειο Πανεπιστήμιο μελέτησε τη σχέση του μικρόκοσμου με το μακρόκοσμο και μέσα από τη διατριβή της με τίτλο "Εικόνες πέρα από τα φαινόμενα" εξέτασε τη σχέση του ανθρώπου με το Σύμπαν. Όλη αυτή τη γνώση συμπεριέλαβε στη " Σπείρα Θετικής της Ενέργειας " με την οποία απελευθερώνεται ενέργεια από το συλλογικό ασυνείδητο, που ενσωματώνουμε μέσω της βιωματικής αυτής εμπειρίας και αισθανόμαστε χαρά ενώ θεραπευόμαστε συμμετέχοντας σε ένα ανθρώπινο σπειροειδές μοντέλο.

 Στο 3ο Therapy Planet Festival, τον περασμένο Οκτώβρη, ολοκληρώθηκε η παρουσίαση με ένα βίντεο που συνόδευε την ομιλία, συσχετίζοντας το μικρόκοσμο με το μακρόκοσμο. Όλοι  οι θεατές συμμετείχαν στο σχηματισμό της Σπείρας  που μας οδηγεί σε μια υπερβατική αλήθεια, συγχρονίζοντας μας με τη ροή, εναρμονίζοντας  μας με γνωστούς και άγνωστους νόμους του Σύμπαντος και έτσι βιώνουμε την ολότητα. Ο Γιουνγκ λέει ότι υπάρχει η πιθανότητα επαφής με το συλλογικό ασυνείδητο. " ...Η εκστατική εμπειρία καταργεί στο βαθμό της έντασης και της επιτυχίας της, τα εσωτερικά διαμερίσματα (νευρωτικά διαχωρίσματα) και ενοποιεί τις ψυχικές δυνάμεις σ' όλα τους τα επίπεδα".  Ενισχύοντας το καλό μέσα μας και το όμορφο, συρρικνώνεται το αρνητικό, όπως οι μαύρες τρύπες και αναδύεται η αυθεντικότητά μας ακτινοβόλα και δυνατή για να περιπλανηθεί στο συναρπαστικό ταξίδι της ζωής!
"Είμαι κι εγω ένα κομμάτι απ´ το ορατό και Αόρατο Σύμπαντο. Είμαστε Ενα". Νίκος  Καζαντζάκης, Ασκητική.

 
Ιφιγένεια Τσαντίλη, δημοσιογράφος -επικοινωνιολόγος, Μ.Sc. Ψυχολογίας και ΜΜΕ.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις