Συζήτηση για τις μεταπολεμικές πολιτικές βιώσιμης ανάπτυξης
Άσπρό: Οι αγελαδοτρόφοι του Ασπρόπυργου

Συζήτηση για τις μεταπολεμικές πολιτικές βιώσιμης ανάπτυξης από την ιστορικό και συγγραφέα Μαρία Σαμπατακάκη μαζί με την γεωλόγο-περιβαλλοντολόγο Σισία Ρούσση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή στις 21:00 στο Μεσολόγγι. 

Η συζήτηση θα λάβει χώρα στην πλατεία Αθανασίου Ραζικότσικα (Ελ. Βενιζέλου &  Κωστή Κάτση) και θα παραβρεθούν ο εμποροβιομηχανικός σύλλογος Μεσολογγίου, οι τοπικές αρχές, ενώ παρών θα δώσουν και άνθρωποι της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. 

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος μιλώντας στο Agrocapital έκανε λόγο για μια «εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση» προσθέτοντας ότι η έκδοση του βιβλίου «Άσπρό: Οι αγελαδοτρόφοι του Ασπρόπυργου» - Αριστερά και Σχέδιο Μάρσαλ, είναι «μια έκδοση σπάνιου και μοναδικού ενδιαφέροντος αφού αποτελεί μια εμπεριστατωμένη ερευνητική εργασία  που αφορά άγνωστες πτυχές της ελληνικής μεταπολεμικής πολιτικοοικονομικής ζωής του τόπου το οποίο αποτυπώνεται στο βιβλίο αυτό της Μαρίας Σαμπατακάκη με γλαφυρό τρόπο».

Και συνέχισε «Εύχομαι η εκδήλωση σας να ολοκληρωθεί με επιτυχία και να βρει την ανταπόκριση που της αξίζει από το αντίστοιχο κοινό που οφείλει να γνωρίζει τα στάδια και τους παράγοντες που διαμορφώσαν τη σύγχρονη βιομηχανία του κλάδου. Θα ήθελα ακόμη να συγχαρώ και το Hub Messolonghi by Locals που ενέταξε στο πλαίσιο των σπουδαίων δράσεων του την παρούσα εκδήλωση». 

 

Η Μαρία Σαμπατακάκη σπούδασε Ιστορία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι και Λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο του Καίμπριτζ. Η πορεία στην ιστορική έρευνα ξεκίνησε από το Ιστορικό και Διπλωματικό Αρχείο του Υπουργείου Εξωτερικών και το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ). Έχει εργαστεί στα αρχεία του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας στην Αθήνα και σε διάφορες αποστολές στο εξωτερικό (Μεγάλη Βρετανία, Αίγυπτος) και στην Ελλάδα (Αρχεία της Ιταλικής Διοίκησης Δωδεκανήσων, Γενικά Κρατικά Αρχεία, Ρόδος).

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις