Η φετινή Ημέρα Εκπαίδευσης για το Κλίμα εστιάζει στις πράσινες ικανότητες των εκπαιδευομένων και των εκπαιδευτών σε όλη την ΕΕ

Σήμερα, από τις 10:00 έως τις 18:30 (ώρα Ελλάδος) θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά η Ημέρα Εκπαίδευσης για το Κλίμα 2023. Η Ημέρα Εκπαίδευσης για το Κλίμα απευθύνεται σε εκπαιδευόμενους/-ες όλων των ηλικιών και επιπέδων, εκπαιδευτές/-τριες, εκπαιδευτικούς φορείς, ιδρύματα, επαγγελματίες του κλάδου, ΜΚΟ, πρεσβευτές του συμφώνου για το κλίμα και οποιονδήποτε επιθυμεί να συμβάλει ενεργά στην πράσινη μετάβαση και να αναλάβει δράση για το κλίμα. Η εκδήλωση θα προσφέρει στους πολίτες την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε ενδιαφέρουσες συζητήσεις και να ανταλλάξουν ιδέες, εμπειρίες και απόψεις σχετικά με τις προκλήσεις της βιωσιμότητας στην εκπαίδευση και στην καθημερινή ζωή.

Έξι θεματικές συνεδρίες θα καλύψουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, από τις βέλτιστες πρακτικές στην καινοτόμο πράσινη εκπαίδευση έως τις συστάσεις του«Youth Climate Lab», προκειμένου οι τάσεις της μόδας να καταστούν πιο βιώσιμες μέσω ατομικών και συλλογικών δράσεων, ενώ θα πραγματοποιηθεί και μια ειδική συνεδρία ενόψει της διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή (COP28).

Οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να γνωρίσουν σε βάθος τις πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την καλλιέργεια της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και ικανοτήτων χρήσιμων για την πράσινη μετάβαση, καθώς και για την προώθηση αλλαγών που συμβάλλουν στην κλιματική ουδετερότητα προς όφελος της κοινωνίας μας.

Η Ημέρα Εκπαίδευσης για το Κλίμα είναι η ετήσια εκδήλωση του Συνασπισμού «Εκπαίδευση για το Κλίμα», της συμμετοχικής κοινότητας της Επιτροπής στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Χώρου Εκπαίδευσης για τη στήριξη της διδασκαλίας και της μάθησης σχετικά με την πράσινη μετάβαση και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Η απόκτηση ικανοτήτων και γνώσεων σχετικά με την πράσινη μετάβαση είναι μία από τις πολλές πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στην Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, η οποία θα μετατρέψει την ΕΕ σε μια σύγχρονη, αποδοτική ως προς τη χρήση των πόρων και ανταγωνιστική οικονομία, μειώνοντας τις καθαρές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά τουλάχιστον 55% έως το 2030, σε σχέση με τα επίπεδα του 1990, και θέτοντας την ΕΕ σε τροχιά κλιματικής ουδετερότητας έως τα μέσα του αιώνα μας.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις