Meat Forum 2014

Ένα σημαντικό συνέδριο για τον κλάδο εμπορίας και επεξεργασίας κρέατος, θα διοργανωθεί στη FOOD EXPO σε συνεργασία με το περιοδικό Meat News και με τη στήριξη του ΣΕΒΕΚ. Το Μeat Forum 2014 θα προσελκύσει όλες τις εταιρείες και τους επαγγελματίες του κλάδου και θα αναδειχθεί ως το σημαντικότερο εμπορικό γεγονός για την αγορά του κρέατος στην Ελλάδα.

Τα θέματα του Συνεδρίου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Μαρτίου από τις 10:00 έως τις 16:30, στη συνεδριακή αίθουσα C2 του εκθεσιακού κέντρου, θα αναπτυχθούν από διακεκριμένους στο χώρο τους ομιλητές από την Ακαδημαϊκή κοινότητα, τον ΕΦΕΤ, τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, καθώς επίσης και από διακεκριμένα στελέχη της αγοράς θα αφορούν:

Α' ΕΝΟΤΗΤΑ - 10:00 - 12:00
1. Ασφάλεια και ποιότητα κρέατος και κρεατοσκευασμάτων – απαιτήσεις και προβληματισμοί για την εθνική και κοινοτική νομοθεσία
Συντονισμός: Γιώργος Οικονόμου, εντεταλμένος σύμβουλος ΣΕΒΕΚ
Εισηγητές:
Ιωάννης Αμβροσιάδης, Καθηγητής Κτηνιατρικής ΑΠΘ: Οι νέοι Ευρωπαϊκοί Κανονισμοί και οι προβληματισμοί για τη βιομηχανία κρέατος
Σπυρίδων Γεωργάκης, Ομότιμος Καθηγητής Κτηνιατρικής: Έλεγχος των κρεατοσκευασμάτων με βάση την περιεκτικότητά τους σε πρωτεΐνες μυϊκού ιστού
Σπυρίδων Ραμαντάνης, Καθηγητής ΤΕΙΑ: Διαχείριση μηχανικώς διαχωρισμένου κρέατος

Β' ΕΝΟΤΗΤΑ - 12:10 - 14:10
2. Συντήρηση & Εκτίμηση της ποιότητας του κρέατος και των κρεατοσκευασμάτων: Σύγχρονες Μέθοδοι και Τάσεις
Συντονισμός: Γεώργιος Νυχάς
Εισηγητές:
Γ. Νυχάς, Καθ. ΓΠΑ: Η αλλοίωση κρέατος
E. Πανάγου, Επ. Καθ. ΓΠΑ: Μη επεμβατικές (on-line, in line, at-line) με τη χρήση της ανάλυσης εικόνας – FTIR – RAMAN για τον προσδιορισμό της ποιότητας του κρέατος
Κ. Κουτσουμανής, Αναπλ. Καθ. ΑΠΘ: Χρήση μικροβιακών χρονοθερμοκαριακών δεικτών
Π. Σκανδάμης, Επ. Καθ. ΓΠΑ: Η εφαρμογή των εδώδιμων μεμβρανών χωρίς ή με φυσικές αντιμικροβιακές ουσίες
Χ. Τάσσου, Ερευνήτρια Α ΄, ΕΛΓΟ Δήμητρα (ΕΘΙΑΓΕ- Ινστ. Τεχνολ. Γεωργικών Προϊόντων): Χρήση προβιοτικών ή ανταγωνιστικής χλωρίδας μ/ο στην βιομηχανία κρέατος
Ν. Κατερέλος, προϊστ. Τμήματος Ενημέρωσης, Δνση Εκπαίδευσης – Ενημέρωσης – Πληροφορικής ΕΦΕΤ: MEAT TIPS – Ένα χρήσιμο εργαλείο ενημέρωσης για του επαγγελματίες του τομέα των κρεατοσκευασμάτων

Γ' ΕΝΟΤΗΤΑ - 14:20 - 16:30
3. Απαιτήσεις λειτουργίας ενός σύγχρονου κρεοπωλείου
Συντονισμός: Γιώργος Κατερίνης
Εισηγητές:
Δ. Μίντζα, επικεφαλής του Τμήματος Κρέατος, Πουλερικών και Προϊόντων Κρέατος του ΥΠΑΑΤ: Ρύθμιση θεμάτων λειτουργίας παρασκευαστηρίου καταστημάτων λιανικής πώλησης κρεάτων
Αθ. Γιώγλου, Υγιεινολόγος - Επόπτης Δημόσιας Υγείας MSc, Δ/νση Υγείας Περιφ. Ενότητας Θεσ/νίκης: Νεότερα δεδομένα της υγειονομικής νομοθεσίας για τις επιχειρήσεις λιανικής διάθεσης τροφίμων και ποτών

Συμμετοχή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις